Music Man the Majesty – kitara John Petruccin mitoilla

Image

Lehmusrunko vaahterakannella ja mahonkikaula, joka jatkuu yhtenäisenä rungon läpi. Siinä perusta John Petruccin toiveiden mukaisesti rakennettavalle soittimelle.

Music Man tarttui toimeen ja tuloksena on The Majesty – eebenpuisella otelaudalla, kuusi- tai seitsenkielisenä ja kahdeksalla eri värivaihtoehdolla viimeisteltynä.

Petruccin johdatuksella kitaran vibrakammeksi on kehitetty Music Manin oma kelluva mekanismi, jossa on itsessään myös pietsomikki. Elektroniikka on ollut erityisasemassa muutenkin ja aktiivisen etuvahvistimen toimintoihin kuuluu mm. potentiometriin integroidulla kytkimellä päälle ja pois kytkettävä lisävahvistus. Mikrofoniyhdistelmiä hallitaan kahdella kolmiasentoisella kytkimellä, joista toinen on pyhitetty kokonaan perinteisten DiMArzion HH Illuminators -magneettimikrofonien valintaan ja toinen liittää tarvittaessa niiden rinnalle tallassa olevan pietson, jonka saa käyttöön myös ihan yksinään.
Elektroniikalle työstetty rungon onkalo on vuorattu sähköä johtavalla grafiittipinnoitteella ja häiriösuojauksen tehostamiseksi lokeroa peittävä kansilevy on alumiinia.

Image
Image

Otelauta kaareutuu 17 tuuman säteellä ja sen leveys on satulan kohdalta 43 mm (kuusikielinen malli) tai 47,6 mm (seitsenkielinen versio). Vastaavat lukemat ylimmällä nauhalla ovat 57,2 mm ja 61,9 mm. Kitaran mensuuriksi ilmoitetaan 25,5 tuumaa, ja tehtaalta soittimet lähtevät 0,10:n setillä kielitettyinä. Kaularaudan säätö onnistuu ilman, että yhtään osaa tarvitsee irrottaa.
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut nauhat ovat mitoitukseltaan medium jumbo -kokoa, ja kaulan viimeistely mattapintainen.

Virityskoneistoista vastaa Schaller, ja malli on lukitseva M6.


Lisätiedot: EM Nordic