Nayteikkuna

Music Man Mariposa – siivet kuin perhosella

Music Man on esitellyt uuden offset-mallisen sähkökitaran, Mariposa. Sen kerrotaan olevan suunniteltu yhteistyössä Mars Volta -kitaristi Omar Rodríguez-Lópezin kanssa. Persoonallisella, myös valmistajan Albert Lee -malliin viittaavalla muodollaan kitaran todetaan olevan tasapainoinen ja helposti soitettava.

 

 

Music Man Mariposa on saatavana Standard- ja Deluxe-vaihtoehtoina. Jälkimmäisessä kaikki metalliosat sekä säätönuppien hatut on kullatut.
Mariposa Deluxe toimitetaan värjäyksillä Imperial White tai Imperial Black, Standard-mallit taas on valittavissa väreistä Pueblo Pink tai Dorado Green.

 


Lisäksi jokaisessa yksilössä on plektrasuojaan laserilla upotettu kukkaornamentti värivaihtoehdoilla (Black, White, Torrid Maroon, Turbulent Green) riippuen kyseisen mallin runkoväristä.

Music Man Mariposan runko on okumea, Keski- ja Länsi-Afrikassa kasvaava puulajia.
Kaulan materiaali taas on paahdettu vaahtera, ja siinä on eebenpuu-otelauta 10 tuuman radiuksella. Kaulan leveydeksi ilmoitetaan satulan kohdalla 41,3 millimetriä ja viimeisellä (22) nauhalla 56,9 millimetriä.

 


Mariposan kaulaliitos on toteutettu viidellä pultilla ja säätöpiste sijaitsee otelaudan päässä rungon puolella, joten kieliä ei tarvitse irroittaa.
Kielten soiva pituus (”skaalanpituus”) puolestaan on 64,80 senttimetriä.

Mariposa on varustettu Music Man® Modern -vibrasysteemillä, jossa on päällyssuoja. Virityskoneistot ovat Schaller M6-IND -lukkomallia.

 

 

Mariposaan on asennettu kaksi Music Manin ”custom-käämittyä” humbucker-mikrofonia. Niiden luvataan sopivan hyvin tiheiden särösoundien tuottamiseen, säilyttäen silti perinteisen kaksikelaisen mikin ominaisuudet.
Niille on kaksi 500 kilo-ohmin voimakkuusäätöä sekä kolmiasentoinen kytkin, jonka keskiasennossa mikit soivat rinnankytkennässä.

Music Man Mariposa on saatavana myös vasenkätisille soittajille.

Lisätiedot: EM Nordic

 

20.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy