Nayteikkuna

Music Man Sabre – tuttu nimi, uusi malli

Sabre palauttaa nimenä mieleen 70-luvun Music Manin, mutta nyt ei puhuta kyseisen kitaran uusiopainoksesta vaan kokonaan uudesta soittimesta.

 


Nyky-Sabren runko veistetään okoumesta, ja sen kruunaa paksu vaahterakansi, jonka syykuviot toistuvat keskilinjan molemmin puolin toistensa peilikuvina. Kansi nimittäin valmistetaan leikkaamalla vaahteralankku ensin kahdeksi alkuperäisen levyiseksi, mutta puolta ohuemmaksi viipaleeksi, jotka sitten avataan kirjan sivujen tapaan rinnakkain, jotta niiden leveys riittää yhdessä koko kannen mitalle (ns. book match -tekniikka).

 


Kantta reunustava vaahteralista sitoo kansipuun ja rungon takaosan okoumen kauniisti toisiinsa.

 

Sabren kaulaa luonnehditaan leveähköksi (yksi kokonainen ja 11/16 tuumaa satulan kohdalla). Kiinnitys runkoon hoidetaan viidellä ruuvilla ja kaulapuuna käytetään paahdettua vaahteraa,  Music Manin terminologiassa "roasted".
Lakkauksen sijaan kaula viimeistellään aseöljyn ja vahan seoksella.

Otelaudan radius on kymmenen tuumaa ja yhtenä materiaalivaihtoehtona on samainen vaahtera. Valikoimaan kuuluvat kuitenkin myös ruusu- sekä eebenpuu.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut nauhat ovat leveydeltään medium-luokkaa, mutta profiililtaan ne luokitellaan korkeiksi. 

Soittimen nimellinen mensuuri (skaala) eli kielen soiva pituus on 25,5 tuumaa (648 mm).

 

Mustat tai krominkiiltoiset virityskoneistot tulevat Schallerilta ja ovat kielen sijoilleen lukitsevaa MI-6-mallia.


Mikrofonit ovat Music Manin custom-humbuckereita. Kaula-asemassa kelat on käämitty keraamisten magneettien ympärille, tallamikrofonissa puolestaan käytetään AlNiCo 5 -magneetteja. 

 


Vipukytkimellä voi valita mikrofoneille peräti viisi erilaista kytkentää.

 

 

Music Manin omaa tuotantoa olevaa vibrakampea kuvaillaan nykyaikaiseksi ja toiminnaltaan sulavaksi.

 


Music Man Sabrea valmistetaan neljällä eri värjäyksellä, jotka ovat Cobra, Boujee Burst, Blue Moonstone sekä Honey Suckle. Polyesterilakka viimeistellään huippukiiltoon.

 

Lisätiedot: EM Nordic


 

25.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy