Music Man St Vincent HHH 2018 – kun kitara on kevyt ja kaunis

St. Vincent (Anne Erin ”Annie” Clark) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti. Hänen musiikissaan yhdistyy vaikutteita erilaisista rock-tyyleistä, elektropopista ja jazzista. Suomessa artisti on esiintynyt Flow-festivaalilla pariinkiin otteeseen.

 

Hänen taitonsa kitaristina johtivat yhteistyöhön Music Manin kanssa jo muutama vuosi sitten. Tänä vuonna valmistaja puolestaan julkisti St Vincent -kitaroista päivitetyt versiot.

Ennen oman nimikkokitaran saamista St Vincent soitti Music Manin Albert Lee Signature -mallilla. Siitä säilytettiinkin yksi tuon kitaran tärkeä piirre, keveys, sillä artistin oman nimikkomallin afrikkalaisesta mahongista tehty runko painaa vain 3,31 kilogrammaa.

Music Man St Vincent HHH 2018 -mallit tarjotaan neljällä värioptiolla (Vincent Blue, Tobacco Burst, Polaris White, Stealth Black). Kaulan materiaali on vaahtera ”Figured Roasted” -pinnalla. Otelauta puolestaan on ruusupuuta. Poikkeuksen tekee kylläkin Stealth Black -vaihtoehto, jossa kaulakin on musta. Lisäksi siinä otelaudan materiaali on eebenpuu, kuten on Polaris White -mallissakin.

 

Music Man St Vincent HHH 2018 -kitarat on varustettu kolmella DiMarzion mini-humbuckerilla. Erilaisia soundeja niistä löytää viisipykäläisellä kytkimellä.
Kolmella ensimmäisellä voi valita yhden mikrofonin kerrallaan, siten että kelat ovat sarjaan kytkettyinä.
Neljännessä asennossa sen sijaan kaikki kolme humbuckeria ovat yhtä aikaa päällä rinnan kytkettynä. Viidennellä asennolla taas saa talla- ja kaulamikrofonin päälle yhtä aikaa ja niin ikään rinnan kytkettynä.
St Vincent HHH 2018 on varustettu lisäksi kaikille mikrofoneille yhteisillä tone- ja volume-säätimillä ja mono-lähdöllä.

 

 

Kitaran kaula on liitetty runkoon viidellä pultilla.
Kaulasäädön kerrotaan St Vincent HHH 2018 -malleissa onnistuvan ilman kielten tai osien irroittamista.
Soittimet valmistetaan Yhdysvalloissa, mutta Sterling By Music Man -versio tarjoaa sitten sen edullisemman vaihtoehdon.

Lisätiedot: EM Nordic

 

09.08.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy