Music Man -vahvistimia uusintapainoksina

Image

Image

 

 

Keskiviikkona alkavilta Frankfurtin musiikkimessuilta tihkuu jo ennakkotietoa. Ja nyt myös sellaisista uutuuksista joita ei esitelty NAMM-showssa.

Varttuneempia kiinnostanee jo pelkän nostalgian vuoksi tieto siitä, että Music Man lanseeraa uusiopainokset 70-luvun vahvistimistaan, joiden käyttäjäkuntaan lukeutuivat tuolloin aikanaan mm. Eric Clapton ja Albert Lee.
Nuoremmille kerrottakoon, että nämä aikanaan uraa uurtaneet hybridivahvistimet perustuivat puolijohtein toteutettuihin etuvahvistimiin ja putkipäätteisiin.
Näin mennään nytkin ja esimerkiksi kuvassa näkyvässä HD130 Reverb -mallissa on kaksi transistorikanavaa, joissa kummassakin on omat volume-säätimet sekä kolmialueinen eq. Kakkoskanavassa on lisäksi kaiku ja tremolo. Mallitunnuksen mukaiset 130 wattia tehoa saadaan pääteasteessa hehkuvasta EL34-nelikosta.

Maltillisempi 112RD 50 -kombo on sekin kahden transistorikanavan vahvistin, mutta tässä mallissa molemmissa kanavissa on volumen lisäksi basso- ja diskanttisäätimet. Kakkoskanavassa erillinen gain-säädin, ECC83-putki sekä jousikaiku tuovat soundiin muovailuvaraa. Kombon pääteasteessa on kaksi 6L6-putkea ja kaiuttimena 12-tuumainen DV Mark Neoclassic.

Music Man -malliston toinen kombo, 212 RD 130 on vahvistinosaltaan kuten HD130, mutta kombomallissa on kaksi 12-tuumaista DV Mark Neoclassic -kaiutinta.

Valikoimaan kuuluvan GS-412-irtokaapin kaiuttimina näitä samoja DV Mark Neoclassicoita on sitten neljä kappaletta.

Miksi DV Mark -kaiuttimia?
Siksi, että uusipainosten idean keksi Markbass-firman Marco De Virgiliis!

Lisätiedot tältä sivustolta pian messujen jälkeen…