MXR Carbon Copy nyt Deluxe-versiona

Täysin analoginen MXR Carbon Copy sai jo aiemmin rinnalleen Bright-version, mutta nyt kesällä sarja täydentyi kolmikoksi Deluxe-mallilla.

Alkuperäinen Carbon Copy kiilasi markkinoille erinomaisen viive-piirinsä ja suopean hintansa ansiosta, mutta vuodesta 2008 on jo kulunut aikaa ja markkinoille on putkahtanut uusia delay-pedaaleita enemmän kuin innokkainkaan GAS-potilas ehtii koesoittaa.

MXR vastasi kovenevaan kilpaan yhdistämällä Carbon Copyn ja Carbon Copy Brightin soundit samaan rasiaan, mutta muutakin on tarjolla.

Alkuperäisessä mallissa on kotelon sisällä modulaation säätöön trimmerit, jotka on nyt korvattu kansilevyyn asennetulla potentiometreillä.  

Toinen oleellisesti toimintaa monipuolistava uutuus on tap tempo -kytkin, jota kahdesti napauttamalla voi määrittää viiveen pituuden kappaleen tempoon sopivaksi.
Toiminnon täydentää divide-kytkin, jolla kytkimen naksautuksilla asetettu viiveaika voidaan jakaa pienemmiksi aika-arvoiksi (1/8-nuotiksi, pisteelliseksi 1/8-nuotiksi, trioliksi tai 1/16-nuottia vastaavaksi ajaksi).

 

 

Efektiasetusten tallennus muistiin, liitäntä ekspressio-pedaalille sekä mahdollisuus asettaa tulo- ja lähtösignaaleiden sovitukset myös efektilooppiin sopivalle linjatasolle laajentavat mahdollisuuksia edelleen.

MXR Carbon Copy Deluxe toimii joko ulkoisella yhdeksän voltin virtalähteellä tai paristolla ja sen ohituskytkentä on toteutettu true by-pass -periaatteella.

Lisätiedot: MXR

10.08.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy