MXR Poly Blue Octave M306 – kolmen efektin pedaali

MXR:n uusin pedaali sisältää yksinkertaisen fuzzin, kaksi erityyppistä modulaatioefektiä ja enimmillään neljä samanaikaista oktaaveria.


MXR Poly Blue Octaven fuzz-kytkentä perustuu valmistajan Blue Box Fuzz -pedaaliin. Turina kytketään päälle omalla painikkeellaan, jolloin kytkimeen syttyy merkiksi sininen led-valo.
Kun halutaan muuttaa särön määrää, painetaan fuzz-painiketta kunnes led-valo alkaa vilkkua, jonka jälkeen säädetään efektin taso dry-hanikalla

Fuzzin lisäksi Poly Blue Octavessa on kaksi modulaatiefektiä, joista lähtökohtaisesti päällä on Leslie-kaappia jäljittelevä versio (polyphonic). Sen vaihtoehto puolestaan kuulostaa samalta kuin valmistajan Phase 90 -pedaali. Valinta hoituu Mono-kytkimellä.
Modulaation nopeutta säädetään Mod-potentiometrillä, joka täysin kiinni vedettynä poistaa koko efektin käytöstä. 

Edellä mainittu mono-kytkin vaikuttaa modulaation ohessa myös pedaalin oktaaveri-osaston toimintaan. Oletusarvoisella Polyfonisessa tilassa oktaaverit seuraavat sekä sointuja että yksittäisiä ääniä. Mono-valinta on tarkoitettu yksiäänisten linjojen efektointiin.

Keino-oktaaveita on yhteensä neljä: kaksi alkuperäisen äänen yläpuolelle ja toiset kaksi ja alapuolelle. Jokaiselle on oma voimakkuuden säätimensä (SUB-1, SUB-2, OCT+1, OCT+2).

Dry-säätimellä taas asetetaan koko pedaalin lähtövoimakkuus.

MXR Poly Blue Octave on varustettu yhdellä tulolla ja yhdellä lähdöllä.


EXP-jakkiin voi liittää ekspressiopedaalin tai tap-kytkimen. Keinupolkimella voi sen jälkeen morfata kahden eri efektiasetuksen välillä, kun taas kytkimellä voi hallita fuzz- ja mono-painikkeita.
Poly Blue Octaven jalkakytkimellä asetetaan pedaali päälle tai bypass-tilaan.

MXR Poly Blue Octave toimii yhdeksän voltin paristolla tai vastaavalla DC-verkkoadapterilla (virrankulutus 265 milliampeeria).

Esittelyvideo kitaralle:

Ja bassolle: 

Lisätiedot: Jim Dunlop

05.04.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy