Nayteikkuna

MXR Siete Santos Octavio Fuzz BFG07 – oktaavifuzz ja graafinen eq paketoituna

Billy Gibbons tutustui vuonna 1968 Octavio Fuzzin saloihin itsensä Jimi Hendrixin opastamana, eikä ole siitä sittemmin luopunut. Kyseinen säröefekti kun lisää soundiin myös yläpuolisen oktaavin. Omassa soitossaan Gibbons käyttää tämän efektin parina seitsenalueista graafista ekvalisaattoria, jolla hän hienosäätää oktaavifuzzin luonnetta sooloja varten.

Tähän ideaan on tarttunut MXR, jonka Siete Santos Octavio Fuzz BFG07 pakkaa nämä kaksi Gibbonsin käyttämää efektiä yksiin kuoriin. Ekvalisaattorissa on seitsemän liukusäädintä, jolla katetaan taajuusalue 100 hertsistä 6,4 kilohertsiin.
Säätövaraa on kunkin kaistan leikkausta tai korostusta varten ±18 desibeliä.

MXR Siete Santos Octavio Fuzz BFG07 perustuu valmistajan oman Jimi Hendrix™ Octavio® Fuzz -pedaalin kytkentään. Fuzz-hanikalla annostellaan efektin intensiteettiä ja level-säätimellä taas yleisvoimakkuutta.

MXR Siete Santos Octavio Fuzz BFG07 on varustettu jalkakytkimellä, jolla oktaavifuzz ja ekvalisaattori kytketään päälle tai takaisin bypass-tilaan. Pedaalissa on tulo- ja lähtöjakki, jotka on sijoitettu säätimien tapaan ylälaitaan. Tuloimpedanssiksi ilmoitetaan 470 kilo-ohmia.

MXR Siete Santos Octavio Fuzz BFG07 toimii paitsi yhdeksän voltin paristolla, myös verkkolaitteella. Virrankulutukseksi ilmoitetaan 17,5 milliampeeria.

Lisätiedot: Jim Dunlop

17.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy