MXR Thump M281 – Echoplexin soundia bassolle

MXR on esitellyt bassolle tarkoitetun minipedaalin nimeltään Thump, jossa valmistajan Echoplex-pedaalista tuttu etuasteen soundi yhdistetään puoliparametriseen ekvalisaattoriin. Saatesanoissa todetaan, että efekti on omiaan esimerkiksi soundin buustaamiseen livemiksauksessa tai silloin kun kaivataan lisää ”reunaa” passiivibasson ääneen.


MXR Thump M281 -pedaaliin on saatu mahdutettua pienestä pinta-alasta huolimatta viisi säädintä.

 

 

Niistä kolme pienintä kuuluvat ekvalisaattoriin. Treble-säädin mahdollistaa ylätaajuuksien korjauksen ±10 dB:n rajoissa, keskitaajuuden ollessa 4 kilohertsin kohdalla. Mid puolestaan tarjoaa muokkausvaraa hieman enemmän, ±16 dB:n verran. MXR Thump M281 antaa keskialueen säätöön lisää tukea Frequency-säätimestä, jolla korjattavan alueen voi kohdistaa 250 hertsistä yhteen kilohertsiin.
Lisäksi ekvalisaattoriin kuuluu vielä 40 hertsin taajuudelle viritetty Bass-säädin, jolla  matalia taajuuksia voi enimmillään korostaa 15 desibelin verran tai vaimentaa 7 desibeliä.

MXR Thump M281 on varustettu myös Output-säätimellä, jolla asetetaan pedaalista lähtevän signaalin voimakkuus.
Tuloliitännän impedanssiksi ilmoitetaan yksi (1) megaohmi, ja lähtöliitännän vastaava arvo on 100 ohmia.
Jalkakytkimellä päästään true bypass -ohituskytkentään.
MXR Thump M281 toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja virrankulutus on valmistajan mukaan pikkuruiset yhdeksän milliampeeria.

Lisätiedot: Jim Dunlop

 

02.07.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy