Nayteikkuna

MXR Timmy – kulttipedaali on nyt laajemmin saatavilla

Nashvillessa vaikuttavan pedaalirakentaja Paul Cochranen Timmy-säröpedaali on eri versioissaan saanut vuosien aikana uskollisen käyttäjäkunnan. Nyt Cochrane hakee pedaalilleen laajempia markkinoita, ja tekee sen yhteistyössä MXR:n kanssa.


Timmy-pedaalin juju perustuu erilaisiin klippausvaihtoehtoihin sekä sävysäätöjen kekseliääseen soveltamiseen.
Valittavana on kolme erilaista klippausoptiota erilaisiin soittotilanteisiin. Yhdessä ääressä on isoa soundia ja paljon headroomia, jolla vahvistinta voidaan ajaa särölle,  ja toisessa laidassa kompressoitunutta ja saturoivaa, laulavaa särösoundia. Kolmas vaihtoehto on valmistajan mukaan näiden väliltä. Valinta hoidetaan Clip-kytkimellä.

 

 

MXR Timmyn toinen mielenkiintoinen piirre liittyy basso- ja treblesäätöihin.
Ensinnäkin niillä ainoastaan leikataan kyseisiä kaistoja.
Lisäksi ne on sijoitettu MXR Timmyn kytkennässä eri paikkoihin: Bass-säädin vaikuttaa soundiin ennen säröpiiriä, kun taas Treble-säätö on sijoitettu sen jälkeen.
Valmistajan mukaan näin saadaan säilytettyä soinnin alakerta alemmilla gain-asetuksilla, ja toisaalta voidaan leikata ylätaajuuksia jo säröytyneestä soinnista.

MXR Timmy on varustettu myös Gain-säätimellä, jolla annostellaan yliohjautumisen määrää. Volume-hanikalla puolestaan kontrolloidaan koko pedaalin äänenvoimakkuutta.

MXR Timmyn jalkakytkimellä pedaali saadaan päälle tai ohitustilaan, joka on toteutettu true bypass -tyyppisesti.
Pedaalissa on soittimelle tulo- ja lähtöliitäntä, ja tuloliitännän impedanssiksi ilmoitetaan 400 ohmia.

MXR Timmyn ei toimi paristoilla vaan ainoastaan verkkolaitteella. Valmistaja luonnollisesti suosittelee hommaan omaa ECB003-adapteriaaan (9v) tai DC Brick-, Iso-Brick- ja Mini Iso-Brick -virtalähteitään.

Lisätiedot: Jim Dunlop / MXR
 

12.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy