Neumann KH 805 laajentaa aktiivisten subwoofereiden mallistoa

Image

Kymppituumaisella kartioelementillä varustettu KH 805 on suunniteltu erityisesti KH 120- ja KH 310 -monitoreiden tueksi. 

Arvostettujen mikrofoniensa ohessa Neumann valmistaa niin ikään arvostusta nauttineen, joskin kaupallisesti aikanaan marginaaliin jääneen Klein & Hummelin perinnöstä versonnutta studiomonitori-sarjaa.
Mallistoon nyt lisätty uutukainen pohjautuu KH 810 -subwooferiin, ja se on suunniteltu bassotoistoon pienen tilan kuuntelussa, olipa toimenkuvana musiikin äänittäminen, miksaus, radiotuotanto tai vaikka kuvatuotannon äänityö.

Neumannin toimitusjohtaja Wolfgang Fraissinet toteaa, että ”KH 805 on vastaus asiakkaiden toiveisiin hieman edullisemmasta ja kevyemmästä vaihtoehdosta. Tämän mallin ansiosta voimme nyt tarjota kaiken kokoisille studioille ratkaisun, jossa tasainen ja yhtenäinen toistokaista kattaa koko alueen alle 20 hertsin taajuudesta yli 20 kilohertsiin saakka.”

Valmistajan tiedotteen mukaan ensiluokkaisten komponenttien, jämerän kaiutinelementin, tukevan kotelon, sekä refleksirakenteen huolellisen suunnittelun ansiosta KH 805 toistaa bassokaistan säröttömästi, täsmällisen napakasti ja selkeästi myös kovilla kuunteluvoimakkuuksilla.

 

Image

 

Neljännen asteen suotimella rajatun toistokaistan sovittaminen saumattomaksi osaksi muuta järjestelmää käy helposti kattavien säätöjen avulla.

Etäohjattava Bass Manager puolestaan mahdollistaa KH 805:n käytön joko kuuntelujärjestelmän toistoalueen laajentajana aina 18 Hz:n taajuuteen asti, tai subwooferin käytön kokoäänialueen kaiutinten bassotoiston voimistajana aina kahdeksan desibelin lisävoluumiin asti.
Kolmas vaihtoehto on kytkeä KH 805 monikanavaisen järjestelmän LFE-kaiuttimeksi.    

Mikäli studiotila vaatii myös sub bass -kaiuttimen upotusta tarkkaamon seinärakenteisiin, se käy päinsä, sillä KH 805:n elektroniikka voidaan asentaa myös kaiuttimesta erillisenä yksikkönä.

Lisätiedot: Sennheiser Suomi