Nayteikkuna

Neutrik NA2-IO-DLINE tuo ja vie Danteen

Valmistaja saattelee uutukaisensa maailmalle toteamalla, että sen avulla analogisen laiteholvin vuosikerta-aarteet saa nppärästi liitettyä osaksi uudenaikaista digitaalista Dante-verkkoa. Varmasti maittava tarjoiluehdotus, mutta kyllähän kaksikanavaiselle I/O-purkille löytyy muutakin käyttöä niin saliäänentoistossa kuin studio- ja tuotantoympäristöissäkin.

Laitetyypiltään NA2-IO-DLINE on ns. break out box, rasia jonka kautta analoginen audiomaailma ja digitaalinen Dante-verkko saadaan keskustelemaan keskenään. Kanavia on kumpaankin suuntaan kaksi kappaletta ja balansoidut XLR-liitännät on tarkoitettu linjatason signaaleille.

Maksimivoimakkuus analogisignaalille on verkkoon päin mentäessä +22 dBu, ja verkosta ulos tultaessa +16 dBu.

Analogiaudion dynamiikka-alueeksi luvataan yli 100 desibeliä, ja taajuusvasteeksi 20 Hz – 20 kHz (+/- 0,5 dB).

Muunnokset analogisesta digitaaliseen  ja päin vastoin Neutrik NA2-IO-DLINE hoitaa joustavasti: zkoodiksi käyvät 16-, 24- ja 32-bittiset muodot, ja näytetaajuudeksi 44,1 / 48 / 88,2 sekä 96 kHz.

Oletusarvoisesti NA2-IO-DLINEn latenssiksi ilmoitetaan yksi millisekunti, mutta asetus on käyttäjän määriteltävissä.

Ethernet-kaapelilla Dante-verkkoon liitettävä NA2-IO-DLINE  tarvitsee käyttövirtaa audioverkosta (POE, Power Over Ethernet), erillisen verkkolaitteen liitäntää siinä ei ole. Laitteen tehontarpeeksi ilmoitetaan alle kaksi wattia.

Neutrik on huomioinut myös erilaiset kiinnitystarpeet. Kuminen suojakuori on irrotettavissa ja NA2-IO-DLINE voidaan kiinnittää kannakkeilla, joissa sen käyttöasentoi voi myös säätää. Räkkiasennustarvikkeet kuuluvat nekin tuotevalikoimaan.

Lisätiedot: Noretron Komponentit
 

26.04.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy