Neutrik Xirium – langaton äänijärjestelmä muuntuu moneen tarpeeseen

Image

Lupavapaalla 5 gHz:n taajuusalueella operoiva Neutrik Xirium on siirreltävä langaton äänijärjestelmä, johon voidaan kytkeä niin mikrofoneja kuin kaiuttimiakin. Audio siirretään digitaalisena ja kompressoimattomana (48 kHz / 24 bittiä), ja systeemin kokonaislatenssiksi ilmoitetaan kolme millisekuntia.

Järjestelmän ydin on nelikanavainen Base Station -räkkiyksikkö, jonka mikä tahansa kanava voidaan valjastaa joko lähettämään tai vastaanottamaan radiosignaalia. Jokaiseen kanavaan pääsee käsiksi myös takalaidan analogisten liityntöjen kautta ja kanavia voidaan myös linkittää keskenään. Tarvittaessa kaksi Base Stationia voi yhdistää samaan järjestelmään, joilloin käyttöön saadaa kahdeksan samanaikaista kanavaa.
Base Stationin lisäksi järjestelmään tarvitaan siirreltäviä vastaanottimia ja lähettimiä, joita löytyykin niin tasku/ vyömallisina pikkurasioina että hieman kookkaampina lootamalleina.
Myös antennitarvikkeita Neutrikilla löytyy tyypillisen langattoman järjestelmän tarpeiksi.

Lisätiedot: Noretron Komponentit
 

Xirium-järjestelmän käyttötesti julkaistaan Riffin numerossa 3/2014, joka ilmestyy 11. kesäkuuta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.