Nayteikkuna

Neve 1073 Pre Amp & Eq – uutta kipinää äänityksiin

Neve 1073 saattaa hyvinkin olla sellainen mittatikku, johon kaikkia muita mikrofonivahvistimia ja ekvalisaattoreita verrataan. Ainakin, jos on uskominen Universal Audion arviota asiasta.

Edellisen perusteella ei liene ihme, että juuri Universal Audio on myös kunnostautunut Neve 1073:n virtuaalivastineen mallintajana. Nyt kumpaakin jo 2006 esiteltyä plug-in-versiota on UA:n mukaan paranneltu entisestäänkin ja näin muodoin alkuperäisen Neve 1073:n A-luokan kytkennän silkkinen selkeys ja toisaalta sen purevuus on saatu aiempaakin pätevämmin plug-in-pakettiin. Itse asiassa Universal Audio lupaa, että uusi Neve 1073 Pre Amp & Eq -plugi toisintaa alkuperäisen kytkennän pienintäkin piirrettä myöten, klippauksineen kaikkineen.

Uutukaisen houkuttavuutta lisäämään on pakettiin ladottu myös valmiita asetuksia eri käyttötilanteisiin, ja näitä ovat laatineet huippuäänittäjät ja tuottajat, joiden meriittilista on mykistävä. Mukana ovat mm. Joe Chiccarelli (The Strokes, U2), Ed Cherney (Bonnie Raitt, The Rolling Stones), Jacquire King (Kings of Leon, Norah Jones), Joel Hamilton (Pretty Lights, Sparklehorse), Dave Isaac (Prince, Marcus Miller), sekä Ryan Hewitt (Red Hot Chili Peppers, The Avett Brothers). 

Universal Audion Neve 1073 Pre Amp & Eq -plug-in vaatii toimiakseen joko UAD DSP-kiihdytinkortin tai Apollo-interfacen.

Lisätiedot: Msonic

 

20.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy