Nord Stage 2 EX – enemmän on enemmän

Image

Image

 

 

 

Nord Stage 2 EX tuo Clavian mallistoon uuden kierteen isomman muistinsa ja pianotyyppisen Hammer Action -koskettimistonsa tuella. Kuhina Frankfurtin Musiikkimessujen osastolla oli kovaa.

Yhden gigatavun muistiin mahtuvat Nord Piano -kirjaston viisi flyygeliä, seitsemän pystypianoa, 11 sähköpianoa, klavinetti, sekä cembalo. Sekä lisäksi aivan uudet jousistot soolosoundien lisäksi yhtyemuodostelmissa, kuorot, etniset-soittimet, puu- ja vaskipuhaltimet sekä vireessä soivat perkussiot.

Image

Erittäin kevytsoittoinen 76-koskettimen koskettimisto jäljittelee tuntumaltaan vasarakoneistoa ja vastaa Electro 2/3/4 HP- sekä Piano 2 HP -mallien koskettimistoja. Kun soittimella on painoa vain 12 kiloa, on samoin tein se Clavian kevein pianotyyppisellä kosketuksella toteutettu soitin.

 

Image

Sointimaailma on jaettu kolmeen kategoriaan, urku-, piano- ja synaosastoon, joille jokaiselle määritellään omat efektinsä.  

 

 

Image

Urkuosaston hallinnointiin on varattu asianmukaiset työkalut virtuaalisista liukutangoista perkussioalukkeen kontrolliin ja leslien nopeuteen saakka.

 

 

Image

Syntikkalohkon namikat on nekin sijoiteltu loogisesti ja selkeästi.

 

Image

Nordstage on tehty keikkailuun ja sen huomaa joka lohkolla: myös pianopuolen käyttö on suoraviivaista ja tehokasta. 

 

 

Image

Ohjelmien selaus, käyttöönotto sekä koskettimiston jako kahteen vyöhykkeeseen sujuvat oman hallintalohkonsa kautta. Ja kuten kuvista näkyy, uutta on myös väritys, sillä tuttua punaista terästää nyt oranssiin taittuva sävytys.

 


Nord Stage 2 EX on saatavilla kolmena eri versiona:
Nord Stage 2 EX 88 on varustettu huippuluokan täyspainotetulla koskettimistolla ja painoa sillä on 18,5 kg.
Nord Stage 2 EX HP76 puolestaan on saanut koskettimistokseen erittäin edellä mainitun kevytsoittoisen, mutta silti pianomaisen 76:n koskettimen koskettiniston, ja painoa sillä on vain 12 kg.
Nord Stage 2 EX Compact taas on varustettu 73:n koskettimen mittaisella puolipainotetulla koskettimistolla ja sen painoksi kerrotaan 9,7 kg.

Näiden kolmen mallin ratkaiseva ero on koskettimistossa, itse äänipuoli on identtinen. Valmistajan ilmoituksen mukaan soittimet saapuvat kauppoihin toukokuun kuluessa.

Lisätiedot: Into-Luthman