Nuendo Live 2 on tehty moniraitaiseen keikkataltiointiin

Ohjelmistotalo Steinbergin Nuendo Live on varttunut toiseen sukupolveensa. Valmistajan luonnehdinnan mukaan ohjelman kakkositeraatio sopii kaikenlaisten tapahtumien tallentamiseen aina yritysten tiedotustilaisuuksista massiivisiin musiikkifestivaaleihin.

Erityisenä valttinaan Nuendo Live 2:lla on Steinbergin tiedotteen mukaan fiksusti automatisoidut taustaprosessit, selkeät näyttötoiminnot, esitallennuksen säädettävä bufferi ja saumaton yhteys jälkikäsittelyyn Nuendo-työasemalla.

 

 

Ensimmäisenä uusien toimintojen listalla on Meter View, koko ruudun alan hyväkseen käyttävä näyttö, johon voi valita kerrallaan 32, 64, 128 tai 160 kanavan tasonäytöt.

 


Tasomittarit saa nyt esille myös Track View -näkymän alaosaan, johon mahtuvat rinnakkain 64 raidan mittaristot. Mikäli raitamäärä ylitäää tämän, mittaristot jaetaan ryhmiksi, joita voi avata ja sulkea kokonaisina nippuina tarpeen mukaan. 

Tallenteen hallintaa ja arkistointia on kehitetty siten, että ohjelma tallentaa ja nimikoi automaattisesti tiedostot projektikansioon, mutta käyttäjä voi halutessaan määrittää tallennuskohteen myös projektikansion ulkopuolelle. Tähän liittyen tiedostojen juokseva numerointi ei myöskään rajoitu kansion sisäpuolelle ja kronologinen järjestys säilyy ennallaan silloinkin kun tiedostot tallennetaan eri kansioihin tai niiden paikkaa vaihdetaan jälkikäteen.


Nuendo Live integroituu saumattomasti Yamahan CL- ja QL-sarjan miksereihin ja kun kytkentä on tehty, Nuendo Liveä voi ohjata suoraan mikserin käyttöpinnalta aina raitojen nimikointia myöten.

Nuendo Liven tallennus perustuu Steinbergin 32-bittiseen, liukulukulaskentaa hyödyntävään prosessointiin, ja ohjelma toimii enimmillään 192 kHz:n näytetaajuudella.

Lisätiedot: Steinberg

10.10.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy