Nayteikkuna

NUX DM-7X – digirummut Remon mesh-kalvoilla

NAMM 2020 -messuilla esitelty DM-7 on ammattilaisille suunnattu digirummusto, jossa NUX käyttää Remon valmistamia joustavia verkkokalvoja.

 

Verkkokalvon eduiksi mainitaan kiinteää tai tiivistä elastista lyöntipintaa miellyttävämpi kapulatuntuma, joka muistuttaa samalla enemmän perinteisen rummun kalvon soittamista.
Verkko itsessään ei ole enää uusi keksintö ja valmistaja lupaa nykyversioille vähintään miljoonan iskun käyttöiän normaalissa soitossa.

 

 

DM-7-setin virvelin halkaisija on 10 tuumaa, tomit puolestaan kahdeksan tuumaa.
Molemmissa rumputyypeissä NUX käyttää kahta erillistä tunnistinta, joista yksi aistii kapulan kosketuksen kalvoon ja toinen puolestaan rummun vanteeseen.

Setin mukana tuleva soundikirjasto sisältää 30 NUXin mukaan huolellisesti samplattua rummustoa.
Soundeja voi virittää, ja niiden sävyä voi muokata. Niille voi myös asettaa yksilölliset maksimivoimakkuudet ja panoroinnit stereokuvassa.
Pikasäätimien takaa löytyvään soundikohtaiseen efektointiin kuuluvat kaiutus, särötys ja kompressointi.


Sekä settiin kuuluvat rummut että "symbaalit" reagoivat soittovoimakkuuteen, ja reagointitapaa voidaan muokata asetuksilla omaan soittotyyliin sopiviksi.
Triggereiden herkkyyttä voi säätää, samoin voidaan määrittää miten nopeasti tunnistin tulkitsee seuraavan iskun uudeksi lyönniksi, ja millainen vaikutus on naapurirumpua soitettaessa syntyvällä runkovärähtelyllä.

 

 

DM-7:n keskusyksikkö kiinnitetään käden ulottuville samaan kehikkoon, johon myös rummut ja symbaalit asennetaan ja sen käyttöä kuvaillaan helpoksi.
Soundien efektoinnin ja soittoasetusten lisäksi keskusyksikön ominaisuuksiin kuuluu viisi erilaista harjoitustoimintoa, sekä oman soiton tallennusmahdollisuus.

Perussettiin kuuluu virvelin ja bassorummun lisäksi kolme tomia, kaksi aksenttisymbaalia ja yksi komppisymbaali, sekä hi-hat.
Keskusyksikössä on varalla kaksi tuloa ulkoisille lisätriggereille, lisätomin tai -symbaalin käyttöä varten.

Analogisen stereolähdön lisäksi DM-7:n keskusyksikössä on kuulokeliitäntä.

Perinteisen viisipiikkisen DIN-liittimen ohessa myös tietokoneyhteyttä varten oleva USB-liitäntä palvelee midi-lähtönä.

Lisätiedot: 
• Musiikki Silfverberg
• Vantaan Musiikki

05.03.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy