Nayteikkuna

NUX Duotime – kaksi delay-moottoria

NUX Duotime-pedaalissa on kaksi itsenäistä delay-efektiä stereosoundien luomiseen.

 


NUX Duotime tarjoaa kuusi erilaista viivesoundia. Analog Delay (40 – 402 ms) perustuu bucket brigade - tyyppiseen delaysoundiin, ja Tape Echo (55 – 552 ms) puolestaan RE-201 Tape Echon pohjalta kirjoitettuun algoritmiin NUX Core Image -teknologialla höystettynä.
NUX Duotimen Digi Delay (80 – 1000 ms) on sitten moderni digitaalidelay, kun taas MOD Delay (20 –1499 ms) perustuu Ibanez DML -tyyppiseen algoritmiin.
VERB Delay (80ms –1000 ms) on yhdistelmäefekti, jossa levykaikuun on lisätty shimmer-efekti, mikä valmistajan mukaan tuo soundiin kolmiulotteisuutta.
NUX Duotime on varustettu LED-näytöllä, joka ilmaisee valitun efektin sekä delay-ajan (millisekunnit/bpm).

NUX Duotimen kumpikin delay-puoli on varustettu omilla time- ja repeat-säätimillään.
Time-säätimellä asetetaan viiveen pituus tai tap tempo -tilassa neljäsosanuottien rytminen jako. Repeatilla puolestaan säädetään toistojen määrä.

Parameter-säädin on yhteinen NUX Duotimen molemmille puolille, ja sillä voidaan säätää kyseisen viiveen yhtä parametria: Analog Delayssä modulaation syvyyttä, Tape Echossa saturaatiota, Digi Delayssä toistojen kovuutta (hardness), Mod Delayssä modulaation syvyyttä, ja Verb Delayssä efektin voimakkuutta.

ON-kytkimellä polkaistaan Duotime-pedaali päälle ja sillä myös aktivoidaan Phrase Loop -tila (rec/play/dub). Stereoluuppi voi olla korkeintaan 40 sekuntia pitkä, ja sen voimakkuuden voi säätää Loop Level -hanikasta.
TAP-kytkimellä puolestaan napautetaan peräkkäisillä painalluksilla viiveajan pituus (tap tempo). Lisäksi painamalla pidempään päästään vaihtamaan delay-aikaa (ms/bpm).

NUX Duotimen digitaalinen muunnos on 32-bittinen ja näytetaajuus 48 kilohertsiä.

Liitäntäpuolella tarjotaan kaksi tuloa ja lähtöä, jotka mahdollistavat mono/stereokäytön (stereo-delay summautuu tarvittaessa monolähtöön).
NUX Duotime on varustettu USB-portilla firmware-päivityksiä varten.
Virta otetaan 9 voltin verkkolaitteella (vähintään 300 milliampeeria).

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

13.04.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy