NUX MG-30 - työmiehen mallinnuspedaali

Image

Pedaalivalmistaja NUX on tuonut markkinoille uuden MG-30 -vahvistinmallinnuspedaalin. Saatesanojen mukaan sen suunnittelussa on kuulosteltu muusikoiden arkitarpeita, ja uutusmallin kerrotaan olevankin tehty ”työläismuusikoille”.


Nux MG-30 on varustettu kahdella NXP RT -prosessorilla. Latenssin kerrotaan olevan ultra-alhainen ja soittotuntuman tiukka ja nopea.
Muunnokset analogisesta digitaalisiksi ja toisin päin hoidetaan 48 kHz:n näytetaajuudella ja 32-bittisillä muuntimilla, joiden ansiosta äänenlaadun kerrotaan olevan korkeaa luokkaa ja dynamiikka-alueen 110 desibeliä.

Image

 

Nux MG-30:n neljätuumaisen LCD-näytön toimintoja ohjataan viisiasentoisella säätimellä, jota painamalla päästään editointitilaan. Säädin mahdollistaa esimerkiksi nopean editoinnin ja signaaliblokkien reitityksen. Liikuteltavia blokkeja MG-30 tarjoaa yhteensä 11 (wah, comp, gate amp, eq, delay, efx, s/r, ir, mod, reverb).
Myös näytön alapuolella olevaa neljää säädintä käytetään apuna editoinnissa ja asetusten muutoksissa. Kätevyyden nimissä muutokset tallennetaan erillisellä Save-painikkeella.

Nux MG-30:n kahdeksalla Signal Block -painikkeella aktivoidaan signaaliblokkeja, asetetaan bypass-ja editointitilat.
MG-30 on varustettu Home/Global-painikkeella, jolla päästään globaaleihin asetuksiin.
Master-säätimellä puolestaan säädetään pedaalin äänenvoimakkuus.

 

Nux MG-30 on ladattu 30 vahvistinmallinnuksella, joista 25 on kitaravahvistimia, kolme bassovahvistimia ja kaksi akustisen kitaran vahvistimia.

1024 sämplestä koostuvien impulssivasteiden osalta sähkökitaralle tarjotaan kahdeksan kaappia, kahdeksan mikkiä ja kolme mikkiasentoa.

Image

Bassovahvistuksen impulssivaste on valittavissa kahdeksasta vaihtoehdosta ja akustisen kitaran kolmesta.
Lisäksi laitteeseen voidaan tuoda ulkopuolisia vasteita. Tukena on myös QuickTone Editor-softa.

Nux MG-30:n jalkakytkimillä päästään liikkumaan patcheja ylös- tai alaspäin, ohjaamaan luupperia ja viritysmittaria. Control-kytkin voidaan asettaa kontrolloimaan tap-tempoa tai signaaliblokin kytkemistä päälle/pois (comp, noise gate, effect, eq, sr mod, delay, reverb).

 

Image

Nux MG-30 on varustettu liitäntöjen saralla instrumenttitulolla, efektilenkillä, kahdella lähdöllä sekä aux-, puhelin- ja usb-liitännöillä. Exp 1 (trs) on tarkoitettu erillisen ekspressiopedaalin tai jalkakytkimen kytkentään.

Nux MG-30 toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja virrankulutukseksi ilmoitetaan 400 milliampeeria. Painoa laitteella on 1,5 kiloa, ja fyysiset mitat ovat 313 x 166 x 54 millimetriä.

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg