Nayteikkuna

NUX Mighty 20BT – mallintava pikkukombo

Pedaaleistaan parhaiten tunnettu NUX valmistaa myös mallintavia vahvistimia. Mighty 20BT on 20-wattinen transistorivahvistin, joka on varustettu kahdeksantuumaisella kaiuttimella. Valmistaja suosittelee tätä vahvistinta erityisesti harjoitteluun.

 


Käyttäjälle tarjotaan neljä kanavaa (clean, overdrive, metal, lead), joista kussakin on kaksi presettiä. NUX Mighty 20BT mahdollistaa kanavien valitsemisen neljällä painikkeella, joissa jokaisessa on kaksivärinen koodaus ilmaisemassa presetin lajia. Esimerkiksi overdrive-kanavassa tämä havainnollistuu siten, että keltaisen värin palaessa käytössä on ”blues overdrive” ja kirkkaan keltaisen kanssa taas ”rock”.

 

NUX Mighty 20BT on varustettu säädinrivillä, joilla voi muokata vahvistimen yleissoundia (gain, level, bass, mid, high sekä master volume).
Lisäksi tarjotaan erilaisia efektejä seuraavissa tyypeissä: chorus, phaser, tremolo, vibe, delay ja reverb). Delay- ja reverb-efektejä on kumpaakin kolmea sorttia. Päälle saadaan kolme efektiä samaan aikaan.

NUX Mighty 20BT on varustettu Type- ja FX Parameter -säätimillä, joilla efektien valitseminen ja niiden parametrien säätäminen onnistuu.
Type-hanikassa on kolme osiota, joista jokaisessa säädetään myös efektin parametria. Kun esimerkiksi valittuna on Mod-osio eli modulaatioefektit, Type-säätimen kukin osio tarjoaa yhden efektin (phaser, chorus, tremolo), ja samalla voidaan säätää valitun efektin rate-arvoa. Tällöin FX Parameter kontrolloi efektin syvyysarvoa.
Se mitä parametria nämä kaksi säädintä hoitavat, riippuu valitusta efektityypistä.

NUX Mighty 20BT mahdollistaa myös delay-tempon asettamisen tap tempo -painikkeella. Kun painiketta painaa pidempään saadaan käyttöön yksinkertainen viritysmittari, joka toimii standardivirityksen puitteissa.

NUX Mighty 20BT on varustettu instrumenttitulon lisäksi kuulokeliitännällä ja aux-tulolla musiikkisoittimia tai puhelimia varten.
USB-väylä taas on mahdollisia päivityksiä varten.

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

20.08.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy