Nayteikkuna

Orange Little Bass Thing – kevyt bassonuppi optisella kompuralla

Orange Little Bass Thing on valmistajan mukaan uudenlainen versio Terror Bass -nupista. Se on myös kevyempi painoltaan.

 

 

Orange Little Bass Thing tuottaa tehoa maksimissaan 500 wattia ja painaa noin kolme kiloa (2,95 kg). Nuppi on toteutettu puolijohdekytkennällä, ja se on varustettu D-luokan päätevahvistimella.

Valmistajan mukaan Little Bass Thing -nupissa on ”äärimmäisen tehokas etuaste”, jossa on kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle & bass).
Eri kaistojen vaikutusalueet ulottuvat osittain päällekkäin, ja Middle-kaistan keskitaajuus voidaan kohdentaa frequency-säätimellä.
Bassosäätimen vaikutusalue on 40 – 400 hertsin välillä. Kukin säädin mahdollistaa +/-18 desibelin korjauksen.

Voimakkuussäädön ohessa on vaimennuskytkin kuumien signaalien taltuttamiseen (-6 dB), mikä mahdollistaa käytön aktiivibassojen kanssa.

Orange Little Bass Thing on varustettu myös A-luokan optoelektronisella kompressorilla, jonka todetaan olevan hieman samantyyppinen kuin valmistajan Kongpressor-pedaalissa, mutta nyt vaste on optimoitu bassolle.
Efektin annosteluun on Compression-säädin, ja kun kompressio alkaa vaikuttaa signaaliin, käyttäjä näkee sen merkkivalon muutoksena: sinisenä palavaan merkkivaloon alkaa sekoittua punaista väriä.
Jalkakytkimen avulla kompressori voidaan kytkeä päälle tarpeen tullen.

Orange Little Bass Thing on varustettu bufferoidulla efektiluupilla (send, return) sekä balansoidulla, valmistajan mukaan ”studiotasoisella” DI-lähdöllä, joka ottaa signaalin ekvalisaattorin ja voimakkuussäädön jälkeen. Vahvistimen todetaankin toimivan keikkakäytön ohella myös etuasteena studiotöissä.

Orange Little Bass Thing on varustettu kahdella Speakon-kaiutinlähdöllä, ja ehdottomaksi minimikuormaksi ilmoitetaan neljä ohmia.
Nupin fyysiset mitat ovat 8,5 x 27,6 x 25,5 senttimetriä.

Lisätiedot: Studiotec

18.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy