Orange OBC112 & Terror Bass – pieni koko, iso soundi

Image

Orange on laajentanut suosittua OBC-bassokaappien sarjaa esittelemällä OBC112-mallin, jota se kuvailee pieneksi kaapiksi isolla soundilla. Sen pariksi sopii hyvin toinen uutuus, uudelleen suunniteltu Terror Bass -nuppi.

 

Image

OBC112 on varustettu kaiutinvalmistaja Lavocen 12-tuumaisella neodyymi-elementillä, jonka tehonkestoksi ilmoitetaan 400-wattia. Orangen uutuus tuottaakin valmistajan mukaan kokoisekseen kaapiksi yllättävän tuhdin alataajuuksien toiston. Kaapissa on kahdeksan ohmin liitäntä ja takaosaan sijoitettu bassoportti.

Image

Orange OBC112:n kotelo on tehty 15 millimetrin koivuvanerista. Kaapin kerrotaan olevan erittäin kevyt, mikä ilahduttaa keikkaa tekeviä. OBC112 noudattaa ulkoasultaan valmistajan perinteistä linjaa, jossa kirsikkana kakun päällä on yhtiön kuuluisa logo.

 

Image

Orangen uuden Terror Bass -nupin todetaan seuraavan alkuperäisen jälkiä, mutta uutena ominaisuutena siinä on Clean-kytkin. Muuten kyseessä on 500 watin hybridi-vahvistin, jonka etuaste on toteutettu 12AX7-putken kera ja pääteaste puolestaan puolijohtein.

Orange Terror Bass -nupin todetaan muistuttavan soundiltaan AD200-mallia. Uutuudessa on kuitenkin se etu, että soittajat voivat Clean-kytkimellä hieman vähentää säröytymisen astetta ja saada näin enemmän puhdasta sointivaraa käyttöönsä.

Orange Terror Bass on varustettu D-luokan päätevahvistimella, joka tuottaa 4 ohmin kuormalla 500 wattia ja kahdeksaan ohmiin 250 wattia.
Vahvistimessa on yksi kanava, jonka säädöt ovat Volume, Bass, Middle, Treble ja Gain.
Orange Terror Bass -nupin instrumenttitulo on varustettu vaimennuskytkimellä (6 db), joten se sopii niin aktiivi- kuin passiivibassoille.

Image


Varusteluun kuuluu myös balansoitu DI-lähtö Ground lift -kytkimellä sekä efektiluuppi, jossa send-lähtöä ajaa putki (12AT7). Pienestä koosta johtuen nämä ominaisuudet on sijoitettu vahvistimen päätyyn.

Orange Terror Bass -nuppi painaa 4,65 kilogrammaa.

Lisätiedot: Soundtools