Orange Rocker 15 Terror & Brent Hinds Terror – makuuhuoneesta keikkahommiin

Englantilainen vahvistinvalmistaja Orange on tuonut markkinoille kaksi uutta Terror-sarjan putkivahvistinta. Uutuudet soveltuvat niin keikkailuun kuin makuuhuonesoittoonkin, kuten valmistajan ”Headroom to Beadroom”-slogan asian osuvasti kiteyttää.

Orange Rocker 15 Terror on nuppi-versio suositusta 15-wattisesta Rocker-kombosta. Combo-version tavoin vahvistimessa on full- ja half-teholuokat sekä Headroom/Bedroom-keinokuorma, jonka avulla vahvistinta voidaan käyttää 15-, 7-, 1- sekä peräti 0,5-watin teholla. Vahvistimen etuasteessa on kolme 12AX7-putkea ja yksi 12AT7. Pääteasteessa puolestaan on britti-tyyliin sopien kaksi EL84-putkea. Myös efektilenkki on putkilla bufferoitu.

Orange Rocker 15 Terror -nupissa on kaksi erityylistä kanavaa.  Clean-kanavassa on ainoastaan volume-säätö, ja valmistaja lupaakin puhtaan soinnin olevan täysin läpinäkyvä; muut säädöt tehdään kitarasta tai pedaaleista käsin.
Dirty-nimen saanut särökanava tarjoaa sitten säätövaraa myös vahvistimesta käsin. Gain- ja master volume -säätöjen avulla on mahdollista muokata särön luonnetta, ja  lisäksi tässä kanavassa on kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble).

Orange Brent Hinds Terror on nimetty Mastodon-bändin kitaristin mukaan, ja hän on myös ollut mukana vahvistimen suunnittelussa. Tämä nuppi on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin Rocker 15 Terror, mutta soundiltaan hieman erilainen.
Pelkällä volume-säädöllä operoitavan ykköskanavan kerrotaan olevan soinnin alataajuuksien suhteen tuhdimpi, säilyttäen silti tasapainoisen yleisluonteensa.
Dirty-kanavan särörakenne on myös erilainen, mikä ilmenee siten, että sointi on pienemmällä gain-astetuksella kirkkaampi ja muuttuu sitä täyteläisemmäksi mitä enemmän törkyä lisää. Orange Brent Hinds Terrorin Dirty-kanava ylipäänsäkin säröytyy jyrkemmin kuin Rocker 15 -version vastaava.

Molemmat uutuusnupit painavat 6,4 kiloa, ja ovat mitoiltaan 35,6 x 17,7 x 15 senttimetriä. Orange Rocker 15 Terror ja Brent Hinds Terror -vahvistimissa on kaksi kahdeksan ohmin kaiutinlähtöä ja yksi 16 ohmille. Niissä on myös liitäntä jalkakytkimelle.

Lisätiedot: Soundtools

01.02.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy