Nayteikkuna

Orange Terror Stamp – Micro Dark pedaalilautaan

Orange on tiivistänyt Micro-nuppiensa idean vielä alkuperäistäkin pienempään kokoon. Putki- ja puolijohdetekniikkaa yhdistelevä Terror Stamp on 20 -wattinen pedaalilautaan menevä vahvistin.

 


Valmistajan tiedotteen mukaan Terror Stamp perustuu Micro Dark -vahvistimeen, mutta säröstruktuuria ja kaiutinsimulaatiota on hieman muunneltu. Terror Stampin etuaste on toteutettu 12AX7-putkella. Pienen koon puolestaan mahdollistaa 20-wattinen AB-luokan transistoripääteaste.

Orange Terror Stamp on varustettu kahdella master volume -säätimellä. Niillä voi säätää komppi- ja soolo-osuuksia varten kaksi eri voimakkuustasoa, joiden välillä voi sitten vaihdella jalkakytkimellä.
Orange Terror Stampissa on myös gain-hanikka, jonka skaala ulottuu puhtaasta soundista voimakkaan säröytyneeseen.
Lisäksi tarjotaan shape-säätö, jolla muokataan soundin sävyä. Mitä enemmän säädintä avaa myötäpäivään, sitä enemmän keskialue leikkaantuu ja sointi kirkastuu. Toiseen suuntaan mennessä keskialue voimistuu ja ylätaajuudet pehmentyvät.

Orange Terror Stampissa on yksi instrumenttitulo.

Vahvistimessa on myös bufferoitu efektilenkki send- ja return-liitäntöineen sekä kaiutinlähtö (8/16 ohmia).
Näiden ohella Orange Terror Stampin varustukseen kuuluu kuulokelähtö, jossa on Orangen 4x12 -kaappia mallintava kaiutinsimulaatio. Kuulokelähdön kautta voidaan myös lähettää signaali äänikorttiin tai mikseriin.
Efektilenkin send-lähtöä puolestaan voi käyttää linjalähtönä ilman kaiutinsimulaatiota, mikäli vahvistinta käytetään esivahvistimena pedaalilaudassa, eikä sitä kytketä kaappiin.

Orange Terror Stamp mahdollistaa kuuloke- ja kaiutinlähdön yhtäaikaisen käytön. Vahvistin toimii mukana toimitettavalla virtalähteellä (DC 15V 2A), eikä sitä tule käyttää millään muulla virtalähteellä.

Lisätiedot: Soundtools

01.09.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy