Origin Effects Bassrig Super Vintage – Ampegia pedaalissa

Image

Brittiläinen Origin Effects on esitellyt uusimman esivahvistinpedaalinsa. Tällä kertaa tuote on suunnattu basisteille ja se perustuu Ampeg® SVT® -putkivahvistimen sekä 8 x 10 -kaiutinkaapin soundiin.


Origin Effects Bassrig Super Vintage on esikuvansa analoginen toisinto, jossa putket on korvattu puolijohteilla. Pedaalin kytkentä perustuu yksittäisten transistoreiden (discrete) käyttöön.
Pedaalissa on myös simuloitu vahvistimen ja kaapin vuorovaikutus push-pull -päätteellä ja reaktiivisella kuormalla, ja lisäksi siinä on analoginen kaiutinsimulaatio 8 x 10 -kaapista.

Image

Origin Effects Bassrig Super Vintagen drive-säädin toimii samoin kuin volume-säädin sellaisessa vahvistimessa, jossa ei ole master-volumea. Näin ollen ääni säröytyy sitä enemmän mitä hanakammin hanikkaa avaa. Pedaalin output-säädin vaikuttaa ainostaan lähtevän signaalin voimakkuuteen, eikä soundiin tai sen säröpitoisuuteen.
Blend-säätimellä puolestaan voidaan hienosäätää kuivan bassosignaalin ja pedaalin soundin suhde portaattomasti.

Origin Effects Bassrigin sävysäätimet on sijoitettu kytkennässä esikuvansa tapaan ennen drive-säädintä.
Näin ollen treble-alueen annostelulla vaikutetaan paitsi pedaalin soinnin sävyyn, myös säröytymisen sävyyn. Middle-säätö puolestaan mahdollistaa keskialueen korostamisen tai leikkaamisen kolmella valittavissa olevalla taajuudella (220 Hz, 800 Hz, 3 kHz).
Bass-säätimen annostelulla voidaan taas vaikuttaa siihen, miltä bassotaajuudet tuntuvat (enemmän = paksumpi, vähemmän = tiukempi).
Lisäksi Origin Effects Bassrigissä on ultra hi / lo cut -kytkin, jonka Hi-asento lisää esivahvistimelle korkeita taajuuksia, ja lo cut puolestaan aktivoi bassoleikkurin.

Origin Effects Bassrig Super Vintagessa on tämän kaiken päälle vielä amp out eq, jolla voidaan varmistaa pedaalin toiminta eri vahvistimien ja niiden kaappien kanssa. Horn cut mahdollistaa ylätaajuuksien leikkaamiseen kahden ja neljän kilohertsin kohdalta, mikäli kaapissa on kartioelementtien lisäksi diskanttipilli. HF-trimmerillä voidaan puolestaan leikata tai korostaa yläkeskialuetta ja ylätaajuuksia, ja LF-trimmerillä vastaavasti alataajuuksia.

Origin Effects Bassrig Super Vintagessa on instrumenttitulon (1 megaohmi) lisäksi vahvistinlähtö ja XLR-liittimellä varustettu DI-lähtö. Jälkimmäinen voidaan valita kaiutinsimulaatiolla tai ilman. Lisäksi on ground switch -kytkin audiomaaton katkaisua varten.

Origin Effects Bassrig Super Vintage toimii verkkoadapterilla (9V DC, 2.1 mm).

Valmistajan video:

Lisätiedot: Kitarapaja