Origin Effects M-EQ Driver – valitse buustauksen taajuus

Image

Englantilainen pedaalivalmistaja Origin Effects on esitellyt uuden pedaalin, keskialueen buusterin/säröpedaalin, joka on soinniltaan saanut innoituksensa Pultec-studioekvalisaattorista.


M-EQ Driver on varustettu kcs-kytkimellä, jolla keskialueen buustaus voidaan kohdistaa jollekin kolmesta taajuudesta (0,8 / 1 / 1,3 kilohertsiä). Tyylisyistä valmistaja on valinnut vanhoista Pultec-laitteista tutun kcs-merkintavan (kilosykliä sekunnissa) nykyisen kilohertsin sijaan. Valinnan ansiosta voidaaan esimerkiksi paksuntaa yksikelaisten mikkien sointia tai vastavuoroisesti kirkastaa tummasti soivaa kitaraa.

Image


Origin Effects M-EQ Driverin drive-säätimellä annostellaan särön määrä. Pienellä annoksella voidaan esimerkiksi ajaa putkivahvistin särölle, kun taas isolla määrällä pedaalin itsensä todetaan tuottavan putkivahvistinmaisen särön.
Mids-hanikalla puolestaan säädetään keskialueen buustauksen voimakkuus. Korkeilla buust-asetuksilla pedaali siis säröytyy enemmän valitulla taajuudella.

Lisäksi M-EQ Driver on varustettu cut-säätimellä, jolla voidaan leikata soinnin ylätaajuuksia. Isosti annosteltuna sen kerrotaan tekevän soundista ”lämpimämmän”, kun taas pienillä annoksilla ääni pysyy kirkkaampana.
Cut-säädölle on myös Halcyon Green Overdrivesta tuttu Adat-kytkin. Päälle kytkettynä se vähentää automaattisesti ylätaajuuksien leikkauksen vaikutusta silloin, kun pedaali puhdistuu säröstä.

Origin Effects M-EQ Driverissa on tulo- ja lähtöjakin lisäksi liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen). Virrankulutukseksi ilmoitetaan 80 milliampeeria.
Pedaali ei toimi paristolla.

Alla valmistajan tuotevideo, jolla selvitetään tarkemmin pedaalin toimintaa:

Lisätiedot: Origin Effects