Origin Effects RevivalTREM – harvinaisempi tremolo

Image

Tremolopedaaleja on tehty maailman sivu paljonkin, mutta Origin Effectsin tuore efekti toistaa nimenomaan vuoden ´60-luvun alun Fender Deluxe -vahvistimesta tutun tremolon, joka syntyi pääteputkien jännitteen manipuloinnista. Valmistaja lupaa lisäksi, että pedaalilla saa ilmoille tuon ruskeaan tolexiin verhoillun vahvistimen soundin myös kokonaisuudessaan.


Origin Effects RevivalTREM toistaa Fender Deluxe -vahvistimen signaalitien aina A-luokan esivahvistinta, vaiheenkääntäjää ja push-pull -pääteastetta myöten, toki ilman putkia.
Tremolo-kytkennälle on itsenäinen jalkakytkin, ja muuten pedaali polkaistaan päälle omalla namiskallaan. Kun tremolo aktivoidaan, punaisena loistava Fender-henkinen merkkivalo muuttuu vihreäksi ja alkaa sykkiä efektin nopeuden mukaan. 

 

Image

 

Origin Effects RevivalTREM:in Drive-säätimen kerrotaan toimivan kuin ilman master volumea toteutetun vahvistimen volume-hanikka: alkupäässä soundi on puhdas ja mitä enemmän volumea avaa, sitä enemmän ääni säröytyy. Tone-säätö puolestaan vaikuttaa soinnin kirkkauteen.
Valmistajan mukaan RevivalTREM:issä nämä säädöt toimivat samalla tavalla interaktiivisesti kuin Tweed- ja Brownface-aikaisissa Fenkuissa. Matalammilla drive-asetuksilla Tone-säädin kirkastaa sointia ylittäessään kello 12 kohdan ja vaimentaa niitä kello 12 asentoa ennen.
Jos Drive-säädintä kuitenkin käännetään yli puolen päivän asennon, Tone menettää vähitellen sointia kirkastavan ominaisuutensa ja se muuttuu Driven asetusta nostettaessa lopulta täysin passiiviseksi säätimeksi, jolla diskantia voi ainoastaan vaimentaa.

Origin Effects RevivalTREM on varustettu myös Output-säätimellä. Se on asennettu putkivahvistinta simuloivan kytkennän jälkeen, joten sen asento ei vaikuta soundiin, ainoastaan lähtösignaalin tasoon.

Origin Effects RevivalTREM tarjoaa tremolo-osiossaan Intensity- ja Speed-säätimet. Ensinmainittu vaikuttaa vaikuttaa efektin syvyyteen ja jälkimmäinen nopeuteen.
Lisäksi RevivalTREM on varustettu kahdella kytkimellä, joista Shapella valitaan tremolon sykintää ohjaavaksi aaltomuodoksi joko symmetrinen siniaalto tai epäsymmetrisempi aaltomuoto.
Multi-kytkimen preset-moodeilla voi puolestaan moninkertaistaa Speed-säätimellä asetetun nopeuden seuraavasti: x1, x2 sekä x3. Nämä voi ajatella ikäänkuin 1/4-, 1/8- ja 1/8-trioleja vastaaviksi nopeuksiksi.

Origin Effects RevivalTREM mahdollistaa myös pedaalin yhteensopivuuden erityyppisten vahvistimien kanssa Post-Eq-kytkimellään.
P/Amp on paikallaan päätevahvistimien, mikserin tai interfacen kanssa, kun taas Eq1 mallaa pedaalin Blackface-Fender -tyyppisten vahvistimille sopivaksi, ja Eq2 puolestaan Marshall-tyyppisille vahvistimille.
ADJ-säädöllä voi sitten rukata sointia vielä enemmänkin vahvistimen säädöille ja vasteeelle sopivaksi.

Origin Effects RevivalTREM on varustettu tulo- ja lähtöjakin lisäksi liitännällä jalkakytkimelle, jolla tremolon nopeus voidaan naputella. Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella.

Origin Effects RevivalTREM on suunniteltu ja rakennettu Englannissa.

Lisätiedot: Kitarapaja