Ortega C One – kaksikanavainen vahvistin akustiselle kitaralle

Ortegan tunnetaan pitkälti nailonkielisten soittimien valmistajana (akustiset kitarat, ukulelet). Luonnollisesti se valmistaa näille vahvistimiakin. Tähän mallistoon lukeutuu tuore uutuus, C One, joka tuottaa kompaktista koostaan huolimatta 100 wattia jatkuvaa tehoa 6,5 tuuman kaiuttimen ja diskantti-tweeterin kautta.

 

Ortega C Onessa on kaksi kanavaa. Ensimmäinen on tarkoitettu ensisijaisesti kitaralle tai ukulelelle, joten siinä on ainoastaan plugitulo. Säädinosasto sisältää napaisuuden käännön (phase-kytkin), gain-säädön, warm-kytkimen sekä kolmikaistaisen ekvalisaattorin (low, mid, high).
Kakkoskanava puolestaan on varustettu comboliittimellä ja siihen voi kytkeä mikrofonin tai instrumentin. Signaalityyppi valitaan line/mic-kytkimellä, ja omalla painikkeellaan aktivoitava 48 voltin phantom-virta mahdollistaa kondensaattorimikkien käytön. Gain-säädin sekä ykköskanavaa vastaava sävysäätimistö täydentävät varustelun.

Ortega C One -kombon molemmilla kanavilla on itsenäinen reverb-säädin. Kaikutyyppi valitaan kytkimellä (room, plate, cathedral). Kakkoskanavassa on oma hanikka kaiun pituuden justeeraamiseen.
Ortega C One on varustettu myös chorus-efektillä, jonka säätimellä liikutaan portaattomasti kolmen vaihtoehdon välillä (off, mild, stormy).
Varustukseen kuuluvat tämän lisäksi aux-tulon volume-säädin sekä master-säätö vahvistimen lähtövoimakkuuden asettamiseen.

Ortega C One -vahvistimen takapaneelissa on virtakytkimen lisäksi runsaasti liitäntöjä: lähtö lisäkaiuttimelle (8 ohmia), aux-tulo, kuulokelähtö, efektilenkki (send, return), balansoimaton linjalähtö sekä balansoitu DI-lähtö pre/post eq -valitsimella ja ground/lift-kytkimellä.

Ortega C One on varustettu kantokahvoilla ja sen pohjasta puolestaan löytyy sovituspiste kaiutintelineelle, mikäli komboa halutaan käyttää tolpan nokkaan nostettuna PA-laitteena.
C One on mitoiltaan 29,5 x 27,9 x 38,8 senttimetriä, ja painoa sillä on 10,2 kilogrammaa.

Ortega C One on saatavilla saarni- tai pähkinäpuukotelolla.

Lisätiedot: F-Musiikki

14.09.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy