Paiste 2002 John ”JR” Robinson Signature Groove – sähäkkyyttä komppisoundiin

Image

Muun muassa Chaka Khanin uran käynnistäneestä Rufus-yhtyeestä sekä Quincy Jonesin hankkeista tuttu ja maailman äänitetyimpiin rumpaleihin lukeutuva John ”JR” Robinsonille sai jälleen yhden nimikkotuotteen lisää, kun Paiste toi markkinoille Robonsonin toiveiden mukaan valmistetun 24-tuumaisen Swiss Riden.

Paiste Signature Groove -mallistoon kuuluva komppisymbaali on suunniteltu täydentämään Robinsonin jo aiemmin käyttämän ja niin ikään 24-tuumaisen Masters Deep Ride -symbaalin sointimaailmaa.

Uutukainen perustuu Paisteen aiempaan Swish-nimellä tunnettuun ”kiinalaismalliseen” peltiin, ja materiaalina on sama kirkassointinen metalliseos, jota muutenkin käytetään 2002-sarjassa.
Valmistajan mukaan Robinsonin nimikko-Swish vastaa kapulan nupin kosketukseen maanläheisellä kilahduksella, mutta suurikokoisena symbaalina se tarjoaa erittäin laajan dynamiikka-alueen. Soinnissa mukana oleva sähinä sopii niin sohjosoundiseen komppaukseen kuin dramaattisiin aksenteihinkin.

Image

Nimikkosymbaali on merkitty Signature Groove -leimalla, jonka lisäksi sen pinnasta löytyvät Robinsonin aikanaan soittaman Michael Jacksonin ”Rock with You” kappaleen rumpuintron nuotit.

Paiste 2002 -symbaalit valmistetaan perinteisin menetelmin käsityönä Sveitsissä, yli puolen vuosisadan tuomalla taontakokemuksella.

Lisätiedot: Soitin Laine