Paiste 900 -sarja – maltillisesti hinnoiteltua valinnavaraa

Image

Paisteen uuden symbaalisarjan perustana on 2002-pronssiseos, jolle on tunnusomaista vahva, lämmin ja kirkas sointi. Valmistajan mukaan hieman tummempi pintakäsittely korostaa taontajälkiä ja sorvausuria sopivan rouheasti, mutta kuitenkin elegantisti.

Paiste kuvaa 900-sarjan sointia täyteläisen lämpimäksi, ja toteaa samalla, että sen perussoundissa on myös hallittua ja tyylikästä kirkkautta sopivasti. Raskaammissa sekä kooltaan suuremmissa pelleissä sointiin tulee sitten mukaan vielä aimo annos lisää erottelevuutta ja leikkaavaa särmää.

Uutuussarjan ytimen muodostavat medium- ja heavy-luokitellut crashit ja ride-symbaalit, joita kumpaisiakin valmistetaan huomattavan monessa eri koossa.
Neljä erilaista hi-hat-paria, kaksi splashia sekä kolme kiinanpeltiä täydentävät hyvin monenlaisiin musiikki- ja soittotyyleihin sopivan Paiste 900 -valikoiman. 

Image

Paisteelta kerrotaan, että kaikki viisi perus-crashia (16”, 17", 18", 19" sekä 20”) vastaavat kapulan iskuun nopeasti ja niillä saa aksentteihin mojovasti tehoa, kun taas 20- ja 22-tuumaiset komppipellit ovat hyvin hallittavia ja tuottavat miellyttävän tasaisesti kohisevan äänipesun, jonka päällä kapulan nupin iskuäänet soivat selkeinä.
14-tuumainen perus-hihat soi avattaessa kiinteästi ja maiskahtaa suljettaessa lämpöisesti. Läpimitaltaan saman kokoinen Sound Edge -hihat tuo rinnalle kirkkaampaan tikutukseen mallaavan vaihtoehdon.

Paiste 900 -sarjan Heavy crashit – nekin kooltaan 16”, 17", 18", 19" ja 20” – antavat jyrkemmän atakin ja tuovat lisävoimaa aksentteihin. Edellisten kanssa samaa Heavy-kaliiperia olevat 20- ja 22-tuumaiset komppisymbaalit ovat perusmalleja tymäkämpiä ja niihin nakuteteltaessa kapulan nupin iskut kantavat kovemmankin mekkalan ylitse.
Jos parivaljakon muskelit eivät riitä, katseen voi kääntää 24-tuumaiseen Mega Rideen, joka vie Paisteen mukaan voimallisuuden vielä kertaluokkaa korkeammalle tasolle.

Edellisten kumppaneiksi tarkoitetut 14- ja 15-tuumaiset Heavy-hihatit vastaavat kapulointiin ryhdikkäästi, soivat avoimina reuhakkaasti maiskahtavat sulkeutuessaan napakasti.

900-malliston täydentävät 10- ja 12-tuumaiset splashit, joissa on valmistajan mukaan lyhyt läsähtävä ja voimakas sointi, sekä sopivan rähjäisesti kihahtavat kiinanpellit, joita löytyy 14-, 16- ja 18-tuumaisina versioina.

Paisteen tiedotteessa kehaistaan, että 900-sarjan maltillisen hinnoittelun ansiosta nämä musikaaliset symbaalit asettavat uuden vaatimustason soinnin ja laadun osalta tämän mittaluokan investoinneille.

Lisätiedot: Soitin Laine