Peavey Nashville 112 – steel-kitaristin vahvistin

Peaveyn Nashville -sarjan vahvistimet ovat olleet perinteisesti steel-kitaristien suosiossa. Sarjan nuorin tulokas on toteutettu vanhempia malleja pienemmässä koossa. Ja nyt se on saatavilla myös Suomesta.

Vanerikoteloon pakattu Peavey Nashville 112 on varustettu 12-tuumaisella Blue Marvel -kaiuttimella, jonka kerrotaan olevan nimenomaisesti suunniteltu steel-kitaralle. Tehoa tämän transistorivahvistimen luvataan tuottavan 80 wattia.

Peavey Nashville 112 tarjoaa kaksi tulojakkia, High Gain ja Low Gain. Näistä jälkimmäinen on 10 desibeliä hiljaisempi, ja voi olla se oikea, mikäli instrumentista lähtevä signaali on erityisen kuuma. Pre Gain -säädöllä tulosignaalin taso  määritellään tarkemmin.

Peavey Nashville 112 on varustettu aktiivisella ekvalisaattorilla, jossa kaikkia kolmea aluetta (Low, Mid ja High) voidaan joko korostaa tai leikata.
Mid-säädin toimii yhdessä Shift-kontrollin kanssa, jolla asetetaan vaikutuksen keskitaajuus 150 hertsin ja 1,5 kilohertsin välillä.
Ekvalisaattorissa on myös Presence-hanikka, jolla voidaan vielä erikseen korostaa ylä-ääneksiä 15 desibelin verran. 

 

Peavey Nashville 112 tarjoaa kaksi etupaneeliin sijoitettua efektilenkkiä. Toinen niistä on kytketty ennen ekvalisaattoria, toinen taas sen jälkeen. Näistä kahdesta Pre Eq Patch on tarkoitettu myös volume-pedaalin kytkemiseen. Valmistajan mukaan pedaali ei näin kytkettynä vaikuta soundiin, vaan ainoastaan volumeen.

Peavey Nashville 112 on varustettu kaiulla, jonka määrää kontrolloidaan Master Reverb -säätimellä. Kaiun saa signaalista pois vääntämällä säädön täysin kiinni.
Lisäksi nuppirivistöön kuuluu luonnollisesti Master Volume.

 

Peavey Nashville 112:n takapaneelista löytyvät loput liitännät.

Näistä Power Amp In sekä Preamp Out / CD Input toimivat tarvittaessa myös kolmantena efektilenkkinä.

Balansoitu lähtö taas on tarjolla XLR-muodossa.
Kuulokeliitäntää käytettäessä vahvistimen oma kaiutin mykistyy ja hiljainen harjoittelu on mahdollista.
Remote Switch -liitäntä puolestaan mahdollistaa jalkakytkimen liittämisen, jolla voidaan vaimentaa kaiku ja/tai Post Eq -efektilenkki. Tämä kytkin on kuitenkin erikseen hankittava lisävaruste.

Peavey Nashville 112 painaa reilun 22 kiloa.

LisätiedotEM Nordic

03.05.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy