Peterson StroboClip HD – tarkkaakin tarkempi

Kautta historiansa pelkästään virittimien valmistamiseen keskittynyt Peterson on päivittänyt klipsiviritin-mallinsa. StroboClip HD tuo käyttäjän valittavaksi yli 50 ”pehmennettyä” viritysasetusta.

Peterson StroboClip HD -versiossa virittäminen onnistuu edelleen valmistajan pöytämallien tapaan 0,1 sentin tarkkuudella. Uutuus kiinnittyy kätevästi erilaisiin kieli- ja puhallinsoittimiin kumipehmusteisella leuallaan, ja itse näyttö kääntyy helposti erilaisiin asentoihin. 
Valmistajan mukaan StroboClip HD:n käyttäminen on kätevää erilaisissa valaistuksissa, sillä voimakkaan kontrastin ansiosta LCD-näyttöä on helppo lukea jopa suorassa auringonvalossa.

Virittimen tehdasasetus on normaali tasaviree 440 hertsin A-säveleen nähden. Viretason pystyy kuitenkin valitsemaan 390 – 490 hertsin väliltä. Lisäksi Peterson StroboClip HD tarjoaa yli 50 ”pehmennettyä” (”sweetened”) asetusta. Niissä on otettu huomioon esimerkiksi eri sointukäännösten, intervallien ja vaikkapa kielten korkeuden tai niiden paksuuserojen tuomat haasteet instrumenttien virittämisessä.

 

Peterson StroboClip HD tarjoaa näitä viritysasetuksia sähkö-/akustiselle kitaralle, bassolle, mandoliinille, ukulelelle, banjolle, lap steel –kitaralle, dobrolle, viululle, sellolle, luutulle ja puhaltimille.
Mukana on myös Buzz Feiten –systeemejä bassolle ja erilaisille kitaroille, historiallisia asteikkovirityksiä, ja jopa maailmanmusiikissa kuultavien perinneinstrumenttien virityssysteemejä.
Lisäksi capon ja alennettujen viritysten käyttäjät on huomioitu.

Uutuus on  Peterson Connect –yhteensopiva, joten sitä voi myös kustomoida usb-yhteyden kautta.

Lisätiedot: Kitarapaja

08.06.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy