Peterson StroboStomp LE – pedaalimittarista juhlamalli

Image

Viritysmittareita valmistava Peterson juhlii jo 75. toimintavuottaan. Urkujen virittämiseen valmistetuista mittareista syntyneen perheyrityksen mallisto käsittää nykyään sekä mekaanisia strobo-mittareita että strobo-tekniikkaan perustuvia pienempiä LCT-malleja, joita valmistetaan klipsi- ja pöytävirittimistä pedaalimalleihin saakka.

Image

Juhlavuotta Peterson juhlistaa kullanvärisellä StroboStomp LE  -pedaalivirittimellä, joka on toiminnoiltaan samanlainen kuin aiemmin julkistettu HD-malli.
Viritin on varustettu niin bufferoidulla kuin true bypass -ohituskytkennällä, ja mahdollistaa A-sävelen kalibroimisen 390 – 490 hertsin välisellä alueella. Viritystarkkuudeksi luvataan 0,1 senttiä.

Peterson StroboStomp LE on varustettu jopa 130 viritysasetuksella erilaisille soittimelle. Tasavireisen virityksen lisäksi pedaalissa on paljon ”pehmennettyjä” virityksiä (sweetened tunings), joissa tasavireisen mittarin viritystapaa pehmennetty ottamalla huomioon esimerkiksi sointukäännösten, intervallien sekä erikoisviritysten tuomat haasteet soittimien virittämisessä.
Lisäksi mittarissa on runsaasti opastettuja virityksiä (guided tunings), joissa pedaali kuuntelee vain niitä korkeuksia, joihin soittimen kielet tulee virittää.

Peterson StroboStomp LE on varustettu tulo-ja lähtöjakin ohella menu- ja value (+/–)-painikkein, joilla muutetaan asetuksia ja liikutaan virityksestä toiseen.

Pedaali toimii yhdeksän voltin paristolla tai vastaavalla verkkolaitteella. Virrankulutus on 85 milliampeeria, ja pedaalissa on myös jatkoliitäntä virranjaolle.

StroboStomp LE:n varustukseen kuuluu myös usb-liitäntä, jonka kautta mittari voidaan yhdistää Peterson Connect -sivustoon, missä toimintojen laajempi muokkaaminen on mahdollista.
Juhlamallin valmistus on rajattu 7500 kappaleeseen.

Lisätiedot: Custom Sounds