Porter & Davies KT Platform antaa tuntuman kuulohavainnolle

Image

Englantilainen Porter & Davies lanseerasi jo aiemmin rumpaleille suunnatun täryytysjakkaran, joka tömäyttää mukavasti kapulakeisarin takamusta jokaisella bassarin polkaisulla. Nyt samaa ideaa sovelletaan basisteille suunnattuna versiona.

Porter & Davies KT Platform on lavalle asetettava matala alusta, jonka päällä basistin on määrä seistä. Ideana on, että kun korvamonitorointi tai pieni kulmamonitori ei suo fyysistä tuntumaa basson ääneen, eikä rantasauna sovellu välttämättä esimerkiksi televisiotuotannon puitteisiin, niin tällainen suoraan soittajan jalkapohjiin toimitettava tutina antaa kehollisen viestin kuuloaistin täydennykseksi.

KT Platform nimi aukeaa kahden avainkäsitteen kautta. KT viittaa sanoihin Kinetic Transfer, joilla viitataan äänienergian siirtoon liikkeen välityksellä. Käytännössä basson äänellä ohjataan alustan tärinämekanismia, jonka värähtelyä valmistaja kuvailee yhtä nopeaksi ja täsmälliseksi kuin varsinaisten bassokaiuttimienkin, aina yläsävelsarjaa myöten. Porter & Davies ilmoittaa KT Platformin toistoalueeksi 40 Hz – 4 kHz ja tärinätehoksi 150 W.
Platform taas kuvaa yksinkertaisesti sitä, että tärytin on 75 senttimetriä kanttiinsa oleva neliskulmainen alusta, jolla on paksuutta kahdeksan senttiä.
KT Platformin alakulmiin on sijoitettu merkkivalot ja valmistaja lupaa, että niiden hohteessa musikantti näkee pimeälläkin lavalla oman paikkansa.

KT Platform toimii omalla lithium-ioni-akulla, ja käyttöajaksi luvataan yhdellä latauksella neljä tuntia. Akun palveluiäksi taas ilmoitetaan tuhat latauskertaa.

Ohjausyksiköksi KT Platform kelpuuttaa jonkin kolmesta Porter & Daviesin laitteesta – kuvassa näkyvän Gigsterin vaihtoehdoksi käyvät BC2 tai räkkimallinen BC2rm.
 

Image

Jools Holland -shown basisti Dave Swift  on eräs ensimmäisiä KT Platformin käyttäjiä ja kommentoi kelpo endorserin tavoin tuotetta näin:
”KT Platformin liittäminen osaksi keikkasettiä on parantanut keikkasoittoa kokemuksena paljon enemmän kuin olisin voinut koskaan kuvitella… Siitä on tullut yhtä oleellinen osa lavakalustoa kuin bassostani, enkä enää suostu käyttämään korvamonitorointia ilman KT Platformia.”


Lisätiedot: Porter & Davies