Porter & Davies Tactile – fyysistä monitorointia

Image

Nappikuulokkeita käyttäville rumpaleille tätä tarjottiin jo aiemmin, mutta nyt myös kosketisoittajille on tehty oma versionsa tärytinpenkistä, joka tuo fyysisen ulottuvuuden korvamonitorointiin.

Porter & Davies BC2 tai BC Gigster -systeemi täydentää kuulokekuuntelua säätöyksikön ja siihen liitettävän erikoispenkin avulla. Valmistajan mukaan näin saadaan fyysinen tuntu ääneen, mutta ilman perinteisen kaiuttimen meluongelmaa. Sen myötä kaiutinkuunteluun tottuneen on luontevampaa soittaa.

Image

Säätöyksiköllä muusikko voi itse miksata mitä soittimia haluaa täryttimellä tukea ja systeemin luvataan olevan täysin viiveetön, eli se pelaa ilman latenssia. Systeemiä valmistetaan myös räkkimallisella säätöyksiköllä.

Tiedotteen mukaan kehitys ei pysähdy vielä tähänkään, sillä Porter & Davies on liittoutunut kaiutinelementtejä valmistavan Precision Devices -firman kanssa (tunnettu mm. Turbosoundin elementtien valmistajana) ja jatkossa täryttimiin saadaan vieläkin paremmat elementit muuntamaan vaihtosähköä fyysiseksi ärsykkeeksi.

Valmistajan mukaan tuotteelle ei ole toistaiseksi Suomessa edustajaa. 

Lisätiedot: Porter & Davies