Presonus Studio One 5.5 – monipuolisen DAW:in uusin versio

Presonus Studio One 5.5 -päivitys lisää yli parin tusinan verran uusia ominaisuuksia, parannuksia ja työn sujuvuutta lisääviä muutoksia edelleen suhteellisen tuoreeksi laskettavaan DAW:iin.

Studio One 5.5 käyttäjien eniten toivoma ominaisuus on ollut automaatiomahdollisuuksien lisääminen Project Pageen. Uutuusversion automaatiotoiminto mahdollistaa nyt yksittäisten raitojen, master volumen tai minkä tahansa pluginin parametrin automatisoinnin niin reaaliaikaisesti hiirellä osoitellen kuin vaikkapa paint tool -työkalulla ja sen kaikilla kahdeksalla eri moodilla maalatenkin.

Automaatiodataa voidaan muokata myöhemmin ja sen lisääminen plugin-parametreihin käy yksinkertaisimmillaan kahdella hiiren klikkauksella.
Project Pageen on lisätty myös Clip Gain Envelope -toiminto, joilla voidaan korjata raitojen liian äänekkäitä tai hiljaisia kohtia ilman kompressoreja tai limiter -plugareita.
Studio One 5.5:n uusi, ylimääräisiä ääniä ja häiriöitä hälventävä dithering-algoritmi puolestaan korvaa aiempien versioiden vastaavan.

Lisäksi Project Pageen on lisätty Listen Bus, jonka avulla käyttäjä voi kuunnella erillistä ulostuloa efekteineen master outputiin vaikuttamatta.
Digital Release Window taas listaa puolestaan uuden version myötä kaikki käytettävissä olevat audioformaatit kerralla. Jokainen formaatti myös muistaa omat export-asetuksensa seuraavaa käyttökertaa varten.

 

 

Project Pagessa voidaan nyt myös asettaa äänenvoimakkuuden ja piikkien raja-arvot exportin yhteydessä. Asetukset ovat valittavissa valmiiksi esimerkiksi Apple Musiciin, Spotifyihin ja YouTubeen sopiviksi säädettyinä, tai käyttäjä voi halutessaan luoda itse omansa.

Muihin uudistuksiin lukeutuu mahdollisuus raahata mikä tahansa midi-tiedosto suoraan Chord Trackiin purettavaksi. Lisäksi käyttäjä voi viritellä sointujen soittokuvioita manuaalisesti siirtämällä nuotteja pitämällä [Cmd+Opt] / [Ctrl+Alt] -paniketta pohjassa.

Presonus Studio One 5.5 -päivitys on ilmainen kaikille Studio One 5 -käyttäjille sekä Presonus Sphere -jäsenille.

Riffisä julkaistun Studio One 5.0 -ohjelmiston käyttötestin voit lukea tämän linkin kautta.

Esittelyvideo:

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Suomi

28.01.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy