Proel MLX – analogimiksereiden valikoima kasvaa taas

Image

Siinä missä Proelin Mi- ja M-sarjojen pikkumikserit on suunnattu pienimuotoisiin käyttötilanteisiin, on Frankfurtin Prolight + Sound -tapahtumassa ensiesittelyn saaneet 28- ja 36-kanavaiset MLX-mikserit tarkoitettu huomattavasti isompiin urakoihin.

 

Image

Proel MLX 2842:n ja MLX3642:n mallitunnukset kertovat miksereiden strategiset koot: 28 tai 36 tulokanavaa, neljä alaryhmää ja stereolähtö. 

Image

Molemmissa malleissa on kaksi itsenäistä Profex-efektilaitetta, jotka tarjoavat kumpainenkin 256 erilaista efektiohjelmaa, joita valmistaja kuvailee studiotasoisiksi. Valikoimassa on peruskaikujen lisäksi viive-efektejä, modulaatio-pohjaisia mausteita sekä näiden yhdistelmiä. 


Image

Kaikki monokanavat on varusteltu valmistajan luonnehdinnan mukaan ”erittäin kohinattomin ja dynamiikaltaan laaja-alaisin” mikrofonivahvistimin ja niitä on mallista riippuen 20 tai 28.

Kanavakorjaimet ovat nelialueisia ja molemmat keskialueen yksiköt ovat puoliparamterisiä. Ekvalisaattorin tukena monokanavissa on erikseen kytkimellä aktivoitavat bassoleikkurit (<75 Hz).
Lisäksi kummassakin mallissa on kaksi stereokanavaa linjatason tuloin, ja nelialueisin kiintein kanavakorjaimin.

 

Jokaisessa kanavassa on kuusi aux-lähtöä, jotka voidaan kytkeä kanavakohtaisesti pre- tai post-syötöiksi. Neljässä ensimmäisessä Aux-lähdössä on erityisesti monitorimiksaukseen tervetullut kolmialueinen master eq sekä 60-millinen liuku.

Signaalin reititysvalintojen lisäksi kanavissa on mute- ja solo-kytkimet. Jälkimmäinen toiminto voidaan valita joko AFL- tai PFL-kuunteluksi. Kuulokeliitäntöjä on kaksin kappalein ja lisäksi MLX-miksereissä on erillisen linjatason stereolähtö lähikuuntelumonitoreille.

 

Kanavien signaalitasot ilmaistaan kahdella erillisin piikki- ja tasoledein. Master-lohkosta löytyy lisäksi kaksi 16 ledin pylväsmittaria, joista päälähdön tasojen ohessa myös yksittäisten kanavien tarkastelu käy solo-toiminnon kautta tarkasti.

MLX-miksereiden ryhmä- ja päälähdöt on varustettu inserttipistein.

Analogisten liitäntöjen lisäksi kumpaisessakin on USB-liitäntä stereomateriaalin toistoon ja tallennukseen.

Lisätiedot: Noretron Audio