PRS julkisti uudet SE Standard -mallit

Image

PRS:n SE-mallisto esiteltiin markkinoille 2001 ja se laajensi tuolloin valmistajansa tarjoamaa valikoimaa aiempaa edullisempaan hintaluokkaan. Nyt asemia vankennetaan kuudella uutuusmallilla, joiden joukossa on myös kaksi Santanan nimikkokitaran varianttia.


Uusien SE Standardien esikuvat löytyvät PRS:n varhaistuotannosta 1970/80-lukujen taitteesta ja kuusikon yhteisinä piirteinä mainittakoon mahonkirunko, liimaliitoksella kiinnitetty mahonkikaula, sekä ruusupuinen otelauta.
Edullisesta hintaluokasta huolimatta näissä malleissa on monia PRS:n huippukitaroista tuttuja ominaisuuksia, kuten otelautaan upotetut lintufiguurit sekä PRS:n ”leveä ja ohkainen” tai vaihtoehtoisesti ”leveä ja paksu” kaulaprofiili.
Virityskoneistot, palkkimallin kieltenpidin, vibrasysteemi sekä mikrofonit ovat PRS:n omia malleja.
Värivaihtoehtoja on useita, ja kaikki SE Standardit toimitetaan topatun pussin kera.

 

Image

Vibralla varustetun Standard 24:n mensuuri on 25 tuumaa ja nauhoja on otelautaan asennettu 24 kappaletta. Tämän mallin kaulaprofiili on leveä ja ohkainen.
Elektroniikkaosasto koostuu PRS:n suunnittelemista HFS- (talla) ja Vintage (kaula) -mikrofoneista, joiden kelat saa puolitettua.

 

Image

Standard 22:n skaalanpituus on niinikään 25 tuumaa, mutta tämä soitin on varustettu kiinteällä tallalla ja sen kaulaprofiili on leveä, mutta tanakka. Nauhojen lukumäärä on 22. 
Mikrofonit ovat mallia 245, ja kelojen puolitus hoituu tässäkin mallissa potentiometriin yhdistetyllä kytkimellä.

 

Image

Hieman lyhyemmällä eli 24,5 tuuman mensuurilla veistetty Singlecut Standard on sekin 22 nauhan ja paksun leveän kaulan soitin. Mikrofonivarustus noudattaa Standard 22:n speksiä.

 

Image

Tremonti Standardin skaala on 25 tuumaa ja sen reunalistoitettuun otelautaan on asennettu 22 nauhaa. Kaulaprofiili on jälleen leveä ja tanakka. Elektroniikkaan kuuluvat SE-sarjan mukaan nimetyt talla- ja kaulamikrofonit, nekin kelojen puolituskytkimin.


Tuloillaan ovat myös Santana Standard ja Santana Standard Special, jotka ovat perusratkaisuiltaan identtiset: 24,5 tuuman mensuuri, 22 nauhaa, leveä ja tanakka kaula sekä vibrakampi-systeemi kuuluvat kumpaiseenkin.
Santana Standardin elektroniikka sisältää kuitenkin Santanan nimikkomikrofonit kelanpuolitusmahdollisuuksin, kun taas Special-versiossa on PRS:n suunnittelemat P90-mallit.

Lisätiedot: EM Nordic