PRS lisää satiinilakatun S2:n vuoden 2016 mallistoon

Image

Tuttu kolmikko – S2 Standard 24, S2 Standard 22 ja S2 Singlecut – löytyvät ensi vuoden mallistosta myös satiinipintaisina versioina. Tarjolla on neljä eri väriä: Charcoal, McCarty Tobacco, Vintage Cherry ja Vintage Mahogany.


PRS:n mukaan uusi pintakäsittely ei ole vain kosmeettinen seikka, sillä superohuen lakkauksen kerrotaan nostavan umpimahonkisen rungon soinnin entistäkin paremmin esiin.
 
PRS lakkaa uudet S2-mallit suoraan niiden omalle puupinnalle hionnan jälkeen, ilman tyypillisesti käytettäviä tasoitekerroksia. Nitraattipohjaisen lakan paksuus jää itsessään alle millimetrin paksuiseksi, mikä on valmistajan mukaan riittävästi suojaamaan puuta kosteudelta, mutta silti niin ohut, että lakkaus ei tukahduta puun luontaista värähtelyä.

Satiinpinnan kerrotaan vaikuttavan myös erityisesti otekäden soittotuntumaan, kun kaula tuntuu heti uutena jo miellyttävän mattapintaiselta, kuin valmiiksi sisäänsoitetulta.

Uudistettavaan mallistoon kuuluva S2 Standard 24 on perinteinen PRS-kitara, hieman maanläheisemmän ja ylenpalttista krumeluuria kaihtavan tyylin kannattajille.
S2 Standard 22 painottuu enemmän vintage-henkisyyteen, mutta yhtälailla se on kursailematon työjuhta, jolla kitaristi pärjää tyylissä kuin tyylissä.

 

Image

Yhdellä soololovella veistetty S2 Standard Singlecut taas tarjoaa klassiset muodot ja perinteen mukaiset erilliset volume- ja tone-säätimet kummallekin mikrofonille. Elektroniikkaosaston täydentää yhtä perinteinen kolmiasentoinen valintakytkin mikrofoneille, tyylin mukaisesti rungon yläosaan sijoitettuna. 


PRS:n mukaan S2 Standard -mallisto on suunniteltu konstailemattomasta tyylistä pitävälle  keikkamuusikolle, olipa tämän soitto sitten hi gain -punkkia, metallia tai vaikkapa syvin bassosävyin soivaa bluesia. 

Kaikissa malleissa on täysmahonkinen runko, liimaliitoksella kiinnitetyt mahonkikaulat, lukittavat virityskoneistot, sekä PRS:n suunnittelmat mikrofonit, joiden kelat voidaan puolittaa sävynsäätöihin integroiduilla paino/nosto-kytkimillä.


LisätiedotEM Nordic