PRS SE Custom 24 Zebrwood VSB – legenda uudella kuosilla

Paul Reed Smith esitteli vuonna 1985 Custom-mallinsa. Sitä pidetään definitiivisenä PRS-instrumenttina, josta alkoi merkin taival yhdeksi tämän päivän isoimmista kitaravalmistajista. Custom-malli onkin ollut tuotannossa jatkuvasti ´80-luvun puolivälistä saakka. Niinpä sellainen löytyy myös vuoden 2018 SE-mallistosta.

 

 

PRS SE Custom 24 perustuu mahonkirunkoon vaahterakannella, jonka uloin osa on tässä tapauksessa näyttävää Zebra-viilua sunburst-värjäyksellä. Muutoin malli on perusperiaatteiltaan muuttumaton. PRS SE Custom 24 onkin varustettu ruusupuusta valmistetulla otelaudalla, jossa on 24 nauhaa ja tutut lintufiguurit strategisissa paikoissa. Kielten soiva pituus puolestaan on 25 tuumaa. Lisäksi varustukseen kuuluu tietenkin PRS:n patentoitu tremolo.

 

 

PRS SE Custom 24 on varustettu kahdella 85/15 ”S” -humbuckerilla. Niiden lisänä elektroniikan täydentävät kolmiasentoinenvalitsin, volume-säädin sekä push/pull -sävysäätö, josta aktivoidaan myös mikrofonien puolitus. Mikrofonien todetaan tuottavan kaksikelaisina erittäin voimakkaan särösoundin, jonka saa kuitenkin volume-säätimellä hyvin pudotettua huomattavasti puhtaammaksi vailla soundin kirkkauden hävikkiä. Kun taas käytetään puolitusta, todetaan soittimesta löytyvän lähes akustisten kitaran kaltaista heleyttä.

PRS SE Custom 24 2018 on saatavilla myös Spalted Maple -viimeistelyllä.

Lisätiedot: EM Nordic

 

 


 

28.08.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy