Nayteikkuna

PRS SE T60E – ziricotea ja sitkakuusta

PRS:n Tonare Grande -malliston kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluu tänä vuonna SE T60E -malli. Siinä runkomateriaalina on nimittäin ziricote, jota PRS on hyödyntänyt aikaisemmin vain Private Stock -malleissaan.

 

Keski-Amerikassa ja Meksikossa kasvava ziricote on näyttävän ja persoonallisen näköinen puulaji, josta on nykyään tullut soinnillisesti yksi ruusupuun vaihtoehtoja.

 

Ziricotesta valmistetun pohjan ja sivujen kumppanina on PRS SE T60E -mallissa kokopuinen kuusikansi, jota tukee valmistajan kehittämä hybridi-rimoitus ”X/Classical”. Tässä rimoitustavassa ääniaukon lähellä oleva osa on X-rimoitettu, ja kannen takaosaa tukee puolestaan klassisesta kitarasta tuttu viuhkarimoitus. Tämän rimoitustavan kerrotaan mahdollistavan erinomaisen kannen värähtelyn.

 

 

Soundillisesti PRS SE T60E -kitarassa todetaan olevan joidenkin vintage-akustisten tapaisesti vahva alakerta ja maltillinen, pehmeä ylä-äänes. Valmistajan mukaan uutuus soi hyvin voimakkaasti, mutta myös hienovaraisesti.

 

 

PRS SE T60E on varustettu ”Wide Fat” -profiiliin muotoillulla mahonkikaulalla. Otelauta on valmistettu eebenpuusta ja sen radius on 11,81 tuumaa.
Jälkimmäistä materiaalia on myös tallan puuosa. Satula ja tallan kielisilta ovat oikeaa luuta.
Kielten soiva pituus eli mensuuri on 25,3 tuumaa.

PRS SE T60E -mallin varustukseen kuuluu myös Fishmanin GT1 -mikrofonisysteemi. Siinä on tallan alle sijoitettu pietsoelementti sekä ääniaukon viereen kiinnitetty esivahvistin. Volume- ja Tone-säätimen operointi onnistuu siis ääniaukon reunasta.

 

PRS SE T60E toimitetaan kovan kantolaukun kera.

Lisätiedot: EM Nordic
 

26.02.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy