PRS SE Tonare Grand – kun soololovea ei tarvita

PRS uudisti tänä vuonna SE-sarjansa aiempaa monipuolisemmaksi, ja tarjolla on yhteensä kuusi Angelus- ja Tonare Grand -mallia. Soittimet on varustettu Fishmanin GT1 -elektroniikalla, joka sisältää tallan alle sijoitetun pietsomikrofonin ja ääniaukkoon sijoitetun esivahvistimen säätimineen.

SE Tonare Grand -mallien ero Angelus-kitaroihin on se, että tässä runkomuodossa ei ole soololovea.

 

PRS SE T40E -kitarassa on kokopuinen kuusikansi, jota tukee valmistajan hybridi-rimoitus X/Classical. Tässä tavassa kannen etuosa on X-rimoitettu, ja takaosaa puolestaan tukee klassisen kitaran viuhkarimoitus.
PRS SE T40E -mallissa kopan sivut ja pohja ovat ruusupuuta muistuttavaa Ovangkolia, joten kitaran sointia kuvataan täyteläiseksi.
Kielten soiva pituus on 25,3 tuumaa, ja nauhoja eebenpuusta valmistetussa otelaudassa on 20 kappaletta.
Itse kaula puolestaan on valmistettu mahongista, ja sen profiilia valmistaja kuvailee ”leveän paksuksi”.
Otelaudan radius on 11,81 tuumaa. Tallan materiaali on eebenpuu, ja satula on tehty luusta. Kitarassa on PRS:n suunnittelemat virityskoneistot.

 

 

PRS SE T50E on ominaisuuksiltaan lähes samanlainen kuin T40E. Tässäkin kitarassa on siis kokopuinen kuusikansi, mutta rungon sivut ja pohja on tehty vaahterasta.
Myös tässä soittimessa on X/Classical-rimoitus. Valmistaja toteaa, että sointi on vaahterarunkoiseksi kitaraksi ”epätavallisen kolmiulotteinen”.


PRS SE TX20E -malli on rakennettu perinteisen X-rimoituksen varaan. Tässä mallissa on niin ikään kokopuinen kuusikansi, mutta rungon kyljet ja pohja on valmistettu mahongista.
Muilta ominaisuuksiltaan TX20E on tehty samoista aineksista kuin muutkin uudet PRS SE Tonare Grand -mallit, mutta on kitaroista riisutuin koristelultaan. Tämän mallin sointia kuvataan lämpimän tasapainoiseksi

Jokainen PRS SE Tonare Grand -kitara toimitetaan kovalla laukulla.

Lisätiedot: EM Nordic

01.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy