PRS Silver Sky - John Mayerin nimikkokitara

Image

Paul Reed Smithin yhteistyö John Mayerin kanssa on poikinut kitarasankarille oman signature-mallin. Mayerin omasta mielestä tässä PRS-kitarassa parhaat vintage-piirteet yhdistyvät uuteen henkeen ja estetiikkaan.

Valmistaja toteaakin, että PRS Silver Sky on saanut inspiraationsa ”vuosien 1963/1964” soittimien parhaimmista piirteistä. Uutuuskitaran runko, kaula ja sen kolme yksikelaista mikrofonia antavat viitteitä minkä brändin soittimiin tämä valmistajan toteamus viittaa.

Image

 

PRS Silver Sky perustuu leppärunkoon. Vaahterasta valmistettu kaula on liitetty runkoon pulteilla, ja kielten soiva pituus on se Fendereistä tuttu 25,50 tuumaa eli 648 millimetriä.
Kaulaprofiilin kerrotaan olevan tuttu ”1963/1964-kitaroista”. Ruusupuusta tehdyn otelaudan radius on 7,25 tuumaa, ja satulan materiaaliksi ilmoitetaan aito luu.

 

Image

PRS Silver Sky´n virityslapa taas on perinteistä PRS-muotoilua, mutta se on käännetty ylösalaisin. Tähän kerrotaan kaksi syytä.
Ensinnäkin taustalla on John Mayerin soittotyyli, joka vaatii, että satulan takana on riittävästi tilaa.
Toinen syy on se, että kielten pituus on haluttu satulan takana yhtenäiseksi, jotta PRS Silver Sky pitäisi vireen mahdollisimman hyvin.
Takaa suljetut virityskoneistot taas ovat valmistajan tapaan lukitut.

PRS Silver Sky on varustettu kolmella yksikelaisella 635JM-mikrofonilla. Niille on viisiasentoinen valitsin, yksi voimakkuussäätö sekä kaksi sävysäätöä.

 

Image


Soittimessa on Steel Tremolo -talla vibrakammella. Kammella voidaan ainoastaan laskea virettä alaspäin, sillä valmistajan mukaan talla on säädetty kiinni runkoon paremman akustisen soinnin vuoksi.

Image

PRS Silver Sky on saatavilla peräti kahdeksalla eri pintavärillä.

Lisätiedot: EM Nordic