QSC CP – uusi aktiivisten PA-kaiuttimien sarja

Kompakteiksi ja verraten keveiksi luonnehditut CP-sarjan kaiuttimet sijoittuvat QSC:n edullisempaan segmenttiin.


QSC:n CP eli Compact Power -sarja on suunniteltu palvelemaan niin keikka- kuin asennuskäytössäkin, ja valikoimassa on tällä haavaa kaksi eri mallia: CP8 ja CP12. Molemmissa on erittäin tehokkaaksi kuvailtu D-luokan vahvistin sekä yhdellä hanikalla ohjailtava DSP-prosessori.

DSP:llä voi valita sopivan perusekvalisoinnin eri käyttötilanteisiin ja lisäksi sen vastuulla on minimoida kaiuttimen ja kotelon rakenteista aina vääjäämättä syntyviä lieveilmiöitä IIR-suotimilla (basso- ja alemmat taajuusalueet) ja FIR-suotimilla (ylärekisteri).
Lisäksi DSP toimittaa jakosuotimen ja limitterin virkaa.

 


Tulokanavia on kolme ja niistä yksi on varattu vain linjatason tulosignaalille joko balansoituna tai balansoimattomana, toinen linja- tai mikrofonisignaalille niin ikään balansoituna tai balansoimattomana. Näissä tuloissa on myös omat gain-säätimensä.

Kolmas tulo on tarkoitettu stereofoniselle musiikkisoittimelle ja liitäntä on balansoimaton.

Kahdeksantuumaisella bassokartiolla ja 1,4-tuumaisella diskanttielementillä varustetun CP8:n toistoalueeksi ilmoitetaan 56 Hz – 20 kHz -6 dB:n poikkeamalla, ja toistokaistan alarajan kerrotaan laskevan 53 hertsiin väljemmällä -10 dB:n hahlolla.
Kookkaampi CP12 on ladattu 12-tuumaisella kartiolla ja se näkyy taajuustoiston alarajassa, joka on -3 dB:n puitteissa 49 Hz ja sallivammalla -10 dB:n toleranssilla 47 Hz.


CP8- ja CP12-mallien nimelliseksi vahvistintehoksi ilmoitetaan hetkellisesti 1000 wattia, joka jakautuu 800 watin alakerraksi ja 200 watin yläkerraksi.

 


Kumpaakin mallia voi käyttää PA-kaiuttimena yhtä hyvin kuin monitorinakin. Asia on huomioitu muotoilussa, joka sallii asettamisen kaiutintelineeseen siinä missä kaadon kyljelleen perinteisen kulmamonitorin tapaan.
Kaiuttimille on tarjolla lisävarusteena myös ripustussanka.

Asennusten suunnittelua varten QSC tarjoaa täyden paketin dataa EASE-käyttöön ja mittapiirrokset CAD-tiedostoina.

 

Lisätiedot: EM Nordic

15.10.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy