QSC K10.2 -aktiivikaiutin on peto kokoisekseen

Nimellisteholtaan kahden kilowatin päätevahvistimella, kymppituumaisella kartiolla ja diskanttitweeterillä kalustettu kaksitiekaiutin tarjoaa myös DSP-prosessorin ja pikkumikserin.


QSC kutsuu uutuusmalliaan monikäyttöiseksi ja löytyyhän määreelle perusteita. Tämän mitoiltaan kohtuullisen (519 * 320 * 300, mm) ja suhteellisen keveän (14,5 kg) kaiuttimen voi nostaa perinteiseen tyyliin kaiutintelineen nokkaan, ripustaa roikkumaan, käyttää lavan etureunalle asetettuna fillinä tai kääntää kyljelleen kulmamonitoriksi.


Kaiutintelinettä varten pohjalevyssä on kaksikin koloa, yksi suoralle suuntaukselle ja toinen kaiuttimen kallistamiseksi 7,5 asteen verran alaviistoon.
Valmiit M10-kierteet ripustusta varten kuuluvat nekin varusteluun.

Nämä eri käyttötavat on huomioitu myös digitaalisen signaaliprosessorin valmiissa asetusvaihtoehdoissa, joiden joukossa on sopivia ekvalisointeja niin elävän kuin tallennetunkin musiikin eri tyylilajeja varten, sekä omat tarjokkaansa myös monitorikäytölle.
DSP:n muistiin voi tallentaa myös omat ekvalisointi- ja viiveasetuksensa sekä tulolitäntöjä koskevat valinnat.

 

QSC K10.2 -mallin omassa pienoismikserissä on kolme erillistä tuloa omine gain-säätöineen: yksi mikrofoni- tai linjakäyttöön, toinen instrumentti- tai linjakäyttöön, ja kolmantena on pikkujakki linjatason stereoäänilähteelle  
Kahden ensimmäisen tulon signaalit peilautuvat myös suoraan omiin lähtöihinsä, joiden vaihtoehtona on tarjolla myös kaikkien kolmen tulon summasignaalin lähtö esimerkiksi kaiutintenketjuttamista varten.

Käyntinopeuttaan omatoimisesti säätelevällä ja hiljaiseksi kuvaillulla tuulettimella jäähdytettävien D-luokan päätevahvistimien yhteistehoksi ilmoitetaan 2 025 W ja kuultavaksi ääneksi niiden vahvistama sähkö muunnetaan 10-tuumaisella kartiolementillä sekä 1,4-tuumaisella diskanttidriverilla. Jälkimmäisen edessä on 90 asteen keilassa avautuva symmetrinen aalto-ohjain ja koko etulevyn peittää suojaava teräsverkko.

K10.2-kaiuttimen toistokaistaksi QSC ilmoittaa 56 – 20 000 Hz (-6 dB:n puitteissa) ja 50 – 20 000 Hz (-10 dB:n hahlossa).

Maksimiäänenpaineeksi luvataan hetkellisesti 130 dB (SPL @ 1m) ja jatkuvana 124 dB (SPL @ 1m).

 

LisätiedotEM Nordic

09.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy