QSC laajensi K.2-aktiivikaiutinten mallistoa

Kesän alussa uutisoitu QSC K10.2-aktiivikaiutin on saanut rinnalleen sekä isomman että pienemmän version. Esikoisen tavoin nekin ovat kaksitiekaiuttimia ja fyysiseen koon ohessa merkittävimmät erot ovat kartiolementin koko ja symmetrisen suuntakeilan avautumiskulma, jotka ovat jokaisessa erilaiset.

Vahvistintehot, tuloliitäntöjen määrät sekä DSP-toiminnot vastaavat kesäkuussa esiteltyä K10.2 -mallia

Malliston pienin on kahdeksantuumaisella kartiolla varustettu K8.2, jonka suuntakeilaksi ilmoitetaan 105 astetta.
Kymppituumaisella toteutettu esikoismalli K10.2 on suuntaavuudeltaan 90 astetta.
Sarjan kookkain on K12.2, jonka kartio on jo 12-tuumainen ja suuntakeila puolestaan 75 astetta.

Toistoalueen yläreunaksi kolmikolle ilmoitetaan sama 20 kHz, mutta alaraja laskee kartiolementin koon kasvaessa.
Kasituumaisella varustetun K8.2:n toistoalue ilmoitetaan alkavan 55 Hz:n kohdalta, K10.2:n vastaava lukema on 50 Hz, ja K12.2:n bassotoisto ulottuu 45 Hz:n rajalle asti.
Lukemat on ilmoitettu -10 dB:n haarukoinnilla.

QSC K.2 -sarjan jokainen malli toimii saliäänentoistossa täyden kaistan kaiuttimena ihan sellaisenaan tai sub-bass-kaapilla täydennettynä.
Symmetrisen suuntakeilan ja kotelon muotoilun lisäksi mahdollisuus käyttää K.2-sarjan kaiuttimia lavamonitorointiin on huomioitu myös DSP-prosessorissa, joka tarjoaa eri käyttötavoille valmiit perusekvalisoinnit toiminnan pohjaksi.

K.2-kaiuttimet sopivat sekä keikkakäyttöön että kiinteästi asennettaviksi.

 

 

 

Iskunkestävästä ABS-muovista valmistettujen koteloiden pohjassa on tolppatelineelle kaksi eri koloa, yksi kotelo asettamiseksi pystysuoraan ja toinen vaihtoehtoiselle 7,5 asteen etukenoon kallistukselle.

Runsaat ripustus- ja kiinnitystarvikkeet taas mahdollistavat niin tilapäiset kuin pysyvätkin asennukset joko ripustettuna tai kiinteällä mekaanisella kiinnityksellä.

 

Takalaidan liitännät ja DSP-toiminnot ovat jokaisessa K.2-mallissa samat ja niiden tarkemman esittelyn voit lukea aiemmin tällä sivustolla julkaistusta K10.2-uutisesta, joka aukeaa tämän linkin kautta.

Sarjaan on tulossa myös suuntaava sub woofer -kaiutin, johon palaamme tuonnempana. 

LisätiedotEM Nordic

20.07.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy