QSC Touchmix – miksaa ilman tablettia!

Image

Äkkivilkaisulla QSC:n Touchmix muistuttaa kovasti Riffissä viime vuonna testattua Mackien mikseriä, jonka ohjauspintana käytetään iPadia. Ja kyllähän tämänkin uutuuden takaa Greg Mackien nimi nousee esiin, nyt uuden M&W-firman leivissä ja asiantuntijan roolissa. Touchmix sisältää kuitenkin oman värikkään kosketusnäyttönsä, joten tablettia ei välttämättä tarvita. Etäkäyttö iOS-aplikaatiolla onnistuu kyllä tosin sekin.

Jokaisessa Touchmixin tulokanavassa on nelialueinen täysparametrinen korjain, säädettävät basso- ja diskanttileikkurit, sekä kattava dynamiikkaprosessointi.
Touchmixin omaa efektilaitenelikkoa ruokitaan neljällä sisäisellä efektisyötöllä, ja tyypillisten kaikujen, viiveiden yms. tehosteiden lisäksi mausteosastolta löytyy myös vireenkorjausohjelma.

Image

Ja jos tulokanavat ovat runsaasti varusteltuja, niin onpa lähtöpäähänkin riittänyt paukkuja aina dynamiikan hallinnasta pääekvalisaattoreihin ja linjaviiveisiin saakka.
Kahdeksan VCA-ryhmää ja sama määrä mute-ryhmiä taas auttavat pitämään paletin hyppysissä myös silloin, kun tilanteet vaihtuvat nopeasti.
Numero Touchmix 8:n ja Touchmix 16:n mallitunnuksessa kertoo mikrofonivahvistimilla varustettujen tulokanavien lukumäärän, ja kummassakin mallissa näistä monokanavista neljä voi toimia myös linjatason signaalitulona. Lisäksi molemmissa miksereissä on erikseen vielä kaksi linjatason stereotuloa.

Image

Lähtöpuolella on huomioitu mahdollinen käyttö bändiäänentoiston lisäksi myös äänityksiin ja XLR-liittimin toteutetun päälähdön rinnalla on erillinen balansoitu stereolähtö trs-jakein sekä cue/monitor-lähtö niinikään balansoituna, mutta 6,3 mm:n jakein.

Aux-lähdöt ovat nekin balansoituja ja lukumäärä riippuu mallista: Touchmix 8 tarjoaa neljä auxia, Touchmix 16 puolestaan kuusi.

Lisätiedot: Em Nordic