Radial Space Heater – putkisoundia kanavatolkulla!

Image

Kahdeksankanavaisen Radial Space Heater -summausmikserin juuret juontuvat Workhorse 500 -räkkikehikkoon, joka palvelee kolmen 500-sarjan moduulin raamina. Kehikkoon kiinteästi kuuluva summausvahvistin soveltuu muunkinlaiseen toimintaan.

Tiedotteen mukaan ajatus Space Heater -sovelluksesta syntyi siitä havainnosta, että monet äänittäjät hakevat tietokoneen puhtoisiin soundeihin lisäväriä kierrättämällä esimerkiksi rumpuraidat jonkun ulkoisen myllyn tai analoginauhurin kautta. Space Heater vastaa tähän tarpeeseen neljällä stereokanavalla, joiden vahvistinputkien aiheuttamaa saturaatiota voi säätää tarkasti. Stereokanavat muodostuvat täysin itsenäisistä signaalipareista ja jokaisen parin voi jakaa myös kahdelle monosignaalille, joilla on keskenään samanlaiset säädöt.
Kolmiasentoinen Heat-kytkin vaikuttaa putken anodijännitteeseen ja mitä matalampaa jännitettä käytetään sen säröisemmäksi ääni käy. Alhaisimmillaan huidellaan reilusti lofi-maailmassa, kun taas korkeimmalla jännitteellä luvataan hifi-tason ääntä.
Hienosäätöä varten joka kanavassa on erikseen Drive- ja Level-potentiometrit, joilla signaalitaso ennen 12AX7-putkea ja sen jälkeen saadaan sopivaksi ja samalla väritys optimiinsa. 

Space Heaterin tuoma lisäväri saa osan sävyistään jokaiseen kanavaan kuuluvasta Eclipse-muuntajasta, joka Radialin mukaan takaa täyteläisen ja tukevan bassosoundin.

 

Image


Joka kanavassa on kytkimellä aktivoitava bassoleikkuri sekä oma inserttipiste esimerkiksi ulkoisen ekvalisaattorin tai dynamiikkaprässin liittämistä varten.
Valmiin signaalin voi ohjata joko erilliseen lähtöliitäntään (Tascam-normin D-liitin) tai alussa mainittuun stereofononiseen summausvahvistimeen.

Lisätiedot: Msonic