Nayteikkuna

RCF L-Pad – ensiaskel miksereiden pariin

Kaiutinvalmistaja RCF aloitti jo 1949 perinteisten kartioelementtien valmistajana ja on sittemmin laajentanut tuotevalikoimaansa kokonaisiin kaiutinjärjestelmiin niin passiivi- kuin aktiivirakenteellakin. Mukaan ovat tulleet myös studiomonitorit sekä räkkiin asennettavat äänijärjestelmien ohjainyksiköt ohjelmoitavine automaatioineen.
Tämän vuoden Prolight & Sound -messuilla Frankfurtissa RCF esitteli analogisen L-Pad-mikserimalliston, jota yhtiö itse nimittää ensiaskeleekseen mikseririntamalla.

L-Pad-miksereitä valmistetaan 6-, 8-, 10- ja 12-kanavaisina versioina, joko sellaisenaan tai digitaalisella efektiprosessorilla höystettynä. Lisäksi messuilla esiteltiin 16- ja 24-kanavaiset versiot, joissa efektiprosessorin lisäksi on myös USB-liitäntä.


Kaikissa malleissa on kolmialueiset kanavakorjaimet, ja L-Pad 8 sekä siitä isommat mallit on tarjoavat asennuspaikan joko mp3-soittimille tai BlueTooth-kortille.

Sarjan pienin L-Pad tarjoaa kaksi mikrofonituloa ja kaksi linjatason stereokanavaa, yhtä kokoa isompi L-Pad 8 puolestaan neljä mikrofonituloa, joista kahdessa on dynamiikan kaitsentaan sopiva yksinkertainen kompressori. Kummastakin on rinnakkaisversio, jossa on 16 valmista efektiohjelmaa tarjoava tehostemylly.
L-Pad 10 kasvattaa sitten stereokanavien määrän kolmeen, kun taas L-Pad 12 nostaa mikrofonikanavien määrän kuuteen ja tarjoaa saman tien jo neljässä kanavassa mainitun kompressorin.

Avaus mikseririntamalle vaati kokonaan uuden osaston perustamista RCF:lle, eikä tämän varsin meritoituneen insinöörijoukkueen tavoitteena suinkaan ole vain nyt esitellyn edullisen analogisen mikserisarjan luominen. RCF nimittäin lupaa, että ensi vuonna esitellään digitaalinen mikseriperhe, joka ns. ravisuttaa kenttää oikein kunnolla.

Lisätiedot: Audico

07.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy