Nayteikkuna

RME Fireface 802 – paljon tuttua, paljon uutta!

RME esitteli Frankfurtin messuilla päivitetyn version firman historian menestyksekkäimmästä tuotteesta. Vuonna 2002 alunperin esitelty Fireface 800 -interface korvataan mallilla Fireface 802, joka tarjoaa tusinan verran analogituloja ja kosolti muita ominaisuuksia.

 


Fireface 802:n etulaidassa on neljä phantom-syötöin varustettua ja balansoitua analogituloa, jotka voidaan yksitellen määritellä joko mikrofoni- tai instrumenttikäyttöön. Myös phantom-virta kytketään päälle kanavakohtaisesti. Kuulokelähtöjä on uudessa mallissa kaksin kappalein

 


Takalevystä taas löytyy kahdeksan analogista tuloa lisää ja saman verran lähtöjä. Kanavamäärän laajennusta varten laitteessa on digitaaliset Adat-liitynnät kaksin kappalein, joten näytetaajuudesta riippuen käytössä on kahdeksan tai 16 digitaalista kanavaa suuntaansa. Mainittu näytetaajuus voi olla enimmillään 192 kHz ja koodin bittimäärä on 24.
S/P DIF- sekä AES/EBU -väylät kuuluvat nekin varusteluun, samoin kuin liitäntä ulkoiselle sanakellolle.
Tietokoneen liittämistä varten Fireface 802 on varustettu sekä Firewire 400- että USB 2 -liitännöin.

Total Mix

Signaaleiden reititykset ja miksaus hoidetaan tuttuun tapaan TotalMix-mikseriohjelmalla, jonka kanavissa on kolmialueiset parametrikorjaimet, säädettävä bassoleikkuri, kompressori- ja ekspanderi-toiminnot, MS-prosessointi ja napaisuuden kääntömahdollisuus. Tilakaiku (reverb) ja toistokaiku (echo) ovat nekin tarjolla. Jottei vääntö lopu kesken, on mikserin prosessointivastuuta kantamassa kaksi erillistä DSP-yksikköä.

RME 802 on varustettu siten, että kaikki miksauksessa normaalisti tarvittavat työkalut monitoroinnin säädöistä, tarkkaamokuuntelun lähtöihin ja talk back -komentoihin sujuu näppärästi.
 

Useimmat TotalMixin komennot noudattavat Mackien protokollaa, mutta nykyaikaiseen tapaan kauko-ohjaus onnistuu myös iPad-aplikaatiolla.
Vaihtoehtoisesti Fireface 802:n kumppaniksi voi harkita erillistä Advanced Remote Control - kaukosäädintä, jolla kuuntelusäätöjen lisäksi käyvät päinsä tallentimen käynnistys- ja pysäytys- sekä kelauskomennot.

Lisätiedot: Studiotec
 

Laaja Prolight & Sound ja Musikmesse-raportti julkaistaan Riffin painetussa numerossa 2/2014, joka ilmestyy huhtikuun 16. päivä.

Varmista omasi tilaamalla lehti kotiin tästä.

04.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy